Woensdag wordt best regenachtig en fris, daarna stijgt temperatuur weer

1 juli om 10:23 • Aangepast 12 juli om 02:03
nl
De temperatuur gaat de komende dagen dalen naar 16 tot 18 graden. Daarbij is het redelijk wisselvallig. Vooral woensdag wordt best regenachtig, vertelde Floris Lafeber van Weerplaza maandagochtend in het radioprogramma KEIgoedemorgen. Maar daarna stijgt temperatuur weer wat.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Deze maandag wordt volgens Floris al met al niet zo'n heel slechte dag. "De zon schijnt maandagochtend op uitgebreide schaal in de provincie, maar er komen ook wat wolkenvelden voor. De komende uren gaat de bewolking vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen toenemen. Uit dit dikke wolkendek kan af en toe een spatje regen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het gewoon droog."

De temperatuur is aan de lage kant voor de tijd van het jaar, met een graad of 20. "Er staat daarbij niet al te veel wind uit westelijke richting."

"Echt warm zomerweer zit er helaas voorlopig niet in."

De dagen daarna daalt de temperatuur en moeten we rekening houden met wat meer regen. "Vooral woensdag wordt een dag die best wel regenachtig gaat verlopen", waarschuwt Floris. "De temperatuur gaat dan nog wat verder omlaag, naar 16 tot 18 graden. Dat is fris voor de tijd van het jaar."

Vanaf donderdag gaat de temperatuur weer een aantal graden omhoog. "Er is dan wat vaker ruimte voor de zon en het wordt dan ongeveer een graad of 20. Maar echt warm zomerweer zit er helaas voorlopig niet in."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!