Hilde zong op vrijgezellenfeest duet met Douwe Bob: 'Ik wist nergens van!'

maandag om 12:30 • Aangepast dinsdag om 10:55
nl
Het zal je maar gebeuren: tijdens je vrijgezellenfeest live een duet mogen zingen met Douwe Bob tijdens het evenement Spoorpark Live in Tilburg. Het overkwam Hilde van Gompel (39) uit Reusel afgelopen weekend. Een verrassing die geregeld was door haar zussen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik ga trouwen in augustus en ik wist dat afgelopen weekend mijn vrijgezellenfeest zou zijn", blikt Hilde terug. Van het stiekeme plannetje van haar zussen en een vriendin was ze echter niet op de hoogte. "Zij hadden achter mijn rug om Douwe Bob een berichtje gestuurd met de vraag of hij een duet met mij zou willen doen."

"Wij dachten dat Douwe Bob hier wel in voor zou zijn."

Hilde heeft al jaren ervaring als zangeres. Zo zat ze zeven jaar in de Belgische coverband Swizzle en ze heeft ooit tijdens het evenement Neterpop in Netersel het nummer 'Doekoe' gezongen met Def Rhymz. Maar op zo'n groot podium als Spoorpark Live had ze tot afgelopen weekend nog nooit opgetreden.

Haar zussen kozen voor Douwe Bob omdat ze wisten dat Hilde deze zanger leuk vindt. "En omdat wij dachten dat hij hier misschien wel in voor zou zijn." In eerste instantie kwam er echter geen reactie van Douwe Bob. "Toen hebben mijn zussen een filmpje gestuurd waarop ik aan het zingen was, zodat hij kon zien dat ik vaker op niveau heb gezongen. Vervolgens reageerde hij: 'Gaan we regelen'."

"Als ik dit had geweten..."

"Ik wist intussen nergens van!", vertelt Hilde. "Ik had wel de opdracht gekregen van mijn zussen en onze vriendin om dit liedje, 'Hold Me', in te studeren, omdat ik - zo zeiden ze - dit als straatmuzikant zou moeten spelen tijdens mijn vrijgezellendag. Ik zag de noodzaak van dat instuderen niet echt in. Als straatmuzikant hoef je het toch niet echt heel goed te kunnen. Ik kende het liedje ook al, ik heb het vaker gehoord. Het is ook niet echt een moeilijk nummer, maar ik heb op verzoek van mijn zussen toch nog maar even de tekst van tevoren gelezen. Maar als ik dit had geweten..."

Lachend: "Misschien was het maar beter dat ik niet wist dat dit eraan zat te komen, anders was ik misschien heel zenuwachtig geweest. Nu hoorde ik net van tevoren dat ik dit duet met Douwe Bob mocht doen. Dus zette ik meteen de knop om, en ik had toch al de nodige drankjes op!"

"Het ging best goed!"

Op het podium gekomen zag ze dat Douwe Bob en zijn gitarist het toch ook een beetje een spannend moment vonden. "Ze waren benieuwd of ik wel de juiste stem zou kunnen doen en de tekst zou kennen. Maar het ging best goed!"

Het publiek reageerde enthousiast op het duet en Hildes zussen straalden: "Douwe Bob, you made our day!"

Bekijk hieronder een filmpje op Instagram om te zien hoe Hilde het duet met Douwe Bob zingt:

Wachten op privacy instellingen...
Hilde zong het nummer 'Hold me' met Douwe Bob.
Hilde zong het nummer 'Hold me' met Douwe Bob.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!