Video

Paniek in een seniorencomplex: buren schieten te hulp na steekpartij

maandag om 11:24 • Aangepast dinsdag om 13:13
nl
Bij een ruzie in een seniorencomplex in Rosmalen zijn maandagmorgen in alle vroegte een meisje, vrouw en een man gewond geraakt. Het meisje werd gestoken met een mes. Het lijkt er volgens de politie op dat het meisje tussenbeide kwam bij een ruzie tussen de man en vrouw. Het zou gaan om een ruzie in de relationele sfeer. De onderburen schoten te hulp, toen zij gebonk op hun buitendeur hoorden.
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Het is iets over zes in de morgen als de ruzie uitbreekt. Die vindt plaats in een appartement op de eerste verdieping van een seniorencomplex aan de Wethouder Van der Valkstraat. In het appartement woont een 48-jarige vrouw met haar dochter (15). Ook de partner (75) van de vrouw woont er.

In het appartement daaronder zijn de buren al wakker. Terwijl zij rustig televisie kijken en een kopje koffie drinken, horen zij opeens geschreeuw. "Er was hierboven een hoop ruzie", vertelt de onderbuurvrouw.

"Toen bonsde ze op de deur en die zat helemaal onder het bloed."

"Even later stond de buurvrouw die boven ons woont, hier op het balkon te roepen. We dachten, wat is dat toch? Toen bonsde ze op onze deur. Ze zat onder het bloed."

De vrouw was gewond aan haar hoofd. "Ik heb haar op een stoel gezet en het bloed afgeveegd", vertelt de onderbuurvrouw. "We kregen van haar meteen te horen dat haar dochter nog in het appartement was. Ook de vriend van de bovenbuurvrouw was nog boven."

Hij was met een mes aan het zwaaien, volgens de onderbuurvrouw. "Het meisje wist het mes af te pakken en gooide het van het balkon omlaag. Daarna is ze zelf naar beneden gevlucht. We hebben haar ook opgevangen. Niet veel later kwamen de hulpdiensten."

Die brachten het meisje, evenals de man en vrouw, naar een ziekenhuis. Het gestoken meisje is volgens de politie niet in levensgevaar. De man werd na behandeling worden vastgezet in het politiebureau voor verder onderzoek. Hij is uiteindelijk op medische gronden vrijgelaten. "Hij zal zich waarschijnlijk op een later moment bij een rechter moeten verantwoorden", laat een politiewoordvoerder weten.

"De vrouw woont hier sinds kort, maar dat gaat helemaal niet goed."

"Het gezin woont hier sinds kort, maar dat gaat helemaal niet goed", vertelt de onderbuurvrouw. Volgens haar is er vaker ruzie. "De man is wat apart, maar met de vrouw praat ik weleens. Ze komen allebei uit Suriname. Ze zijn naar Nederland gekomen om een toekomst op te bouwen voor het meisje."

"Ik hoop dat hij niet meer terugkomt."

"Ik hoop dat de man niet meer terugkomt", zegt de vrouw. "Ik vind het verschrikkelijk. Ze moeten nu ingrijpen en zorgen dat er straks niet iets ergs gebeurd."

LEES MEER:

Meisje neergestoken, volgens buurt is het 'vaker raak'

Buurvrouw helpt bebloede moeder en gestoken dochter na ruzie (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
Buurvrouw helpt bebloede moeder en gestoken dochter na ruzie (foto: Bart Meesters/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!