Video

Efteling gaat wachtrijen te lijf met digitale volgnummertjes

2 juli om 11:23 • Aangepast 12 juli om 02:06
nl
Urenlang in de rij staan wachten voor een attractie is straks verleden tijd als het aan de Efteling ligt. Het pretpark is een test gestart waarbij bezoekers digitaal een volgnummertje krijgen voor een denkbeeldige wachtrij. De proef loopt momenteel bij de Droomvlucht. Als die slaagt, volgen andere attracties en hoeven bezoekers niet langer fysiek in de wachtrij te staan.
Profielfoto van Kamiel Visser
Geschreven door

Urenlang op je benen staan, huilende kinderen en mensen die voordringen. Van wachten in de rij wordt niemand vrolijk. Bezoekers van de Droomvlucht hoeven deze beproeving niet langer te ondergaan. De Efteling is deze zomer namelijk een proef gestart waarbij bezoekers voortaan digitaal kunnen wachten.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Speciaal systeem
Met een speciale Efteling-app kunnen bezoekers digitaal aansluiten in de rij voor Droomvlucht. Daarbij moeten ze aangeven met hoeveel personen ze willen komen. Fysiek in de rij staan, is niet meer nodig.

En dat heeft zo zijn voordelen. Bezoekers kunnen, terwijl ze wachten op hun toegang tot de Droomvlucht, alvast genieten van andere attracties. Zodra iemand 'aan de beurt is' bij de Droomvlucht, wordt er een melding verstuurd. Hufterproof is het systeem ook. Zo moet een speciale QR-code worden gescand door een medewerker voordat een bezoeker naar binnen mag.

De eerste geluiden van bezoekers lijken positief: “Heel handig dit! Van mij mag dit systeem voor nog veel meer attracties komen”, vertelt een enthousiaste bezoeker die ondertussen een wandeling heeft gemaakt. Een bezoeker die al dertig minuten in de normale rij staat, kwam er te laat achter: “De wachtrij is ook gezellig, voor één keer. De volgende keer wacht ik digitaal.”

Volk van Laaf
Het virtuele wachten is een van de aanpassingen waarmee de Efteling het leuker wil maken voor de bezoekers. Helemaal nieuw is het niet. Eerder werd de virtuele wachtrij al uitgetest bij de monorail bij het Volk van Laaf, bij De Oude Tufferbaan en bij Carnaval Festival.

Voor mensen die van gewoontes houden, is er geen nood aan de man. Bezoekers kunnen nog steeds ouderwets in de rij staand of hangend wachten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!