Video

Actievoerders onderbreken raadsvergadering met pro-Palestina leuzen

dinsdag om 15:27 • Aangepast vrijdag om 17:20
nl
De raadsvergadering in Eindhoven is dinsdagmiddag kort na de opening alweer gestaakt. Een handjevol demonstranten kwam de raadszaal binnen om actie te voeren tegen de oorlog in de Gazastrook en weigerde te vertrekken.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem verzocht de demonstranten tot drie keer toe de zaal te verlaten, maar de demonstranten weigerden hieraan gehoor te geven. Het Eindhovense stadsbestuur en de raadsleden verlieten toen zelf maar de zaal.

Het groepje demonstranten riep het stadsbestuur op om zich uit te spreken voor een staakt-het-vuren in Gaza en de Palestijnse staat te erkennen. "Eindhoven schande, bloed aan je handen", zo klonk het. Volgens de demonstranten zou een verklaring van de de gemeente Eindhoven tegen het geweld een belangrijke symbolische waarde hebben.

De beveiliging van het stadhuis werd erbij gehaald, maar hen lukte het niet om de betogers de zaal te laten verlaten. Toen de politie arriveerde, vertrokken de demonstranten, meldt Studio040.

Drie maanden geleden werd de raadsvergadering in Eindhoven ook al verstoord door pro-Palestijnse demonstranten. Toen toonden ze de Palestijnse vlag en werden er leuzen gescandeerd.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!