PSV begint aan nieuwe seizoen: ‘Er gaat gejaagd worden op ons’

dinsdag om 20:30 • Aangepast vandaag om 18:10
nl
PSV is de landskampioen en ook voor komend seizoen de favoriet voor de titel. Dat brengt extra druk met zich mee en dat besef leeft ook bij de club. Achterover leunen en hetzelfde doen is geen optie voor trainer Peter Bosz. Eerst is het zaak de selectie nagenoeg bij elkaar te houden.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Met een enkele bui die over Eindhoven trok, stonden de spelers en Peter Bosz weer op het trainingsveld van De Herdgang. De Eindhovense club begint aan een seizoen dat wederom moet eindigen met een feestje op het Stadhuisplein. “Dat is het doel”, is Bosz duidelijk.

“Maar het zal dan nog beter moeten dan vorig jaar. Als we hetzelfde gaan doen, dan worden we geen kampioen. Afgelopen seizoen was geweldig, maar er wordt nu op ons gejaagd. Dat brengt toch een ander soort druk met zich mee. De tegenstanders kennen ons plan en daar zullen wij ons tegen moeten wapenen.”

"Niet denken dat noodzaak om kampioen te worden nu minder is na de titel."

Ook aanvoerder Luuk de Jong waakt ervoor dat iedereen bij PSV er nu gemakzuchtig over gaat denken. “Het grootste gevaar komend seizoen is dat we gaan denken dat de noodzaak om kampioen te worden nu minder is na de titel van vorig jaar. We moeten absoluut niet gemakzuchtig worden. Wat we vorig jaar gepresteerd hebben was uniek. Maar het is nog unieker als we het twee keer achter elkaar presteren.”

Volgens de spits zijn de voorwaarden in ieder geval gecreëerd door de club. “Het fundament staat en daarop moeten we doorbouwen. We willen nog beter worden. Daar zullen we als ervaren jongens bovenop zitten."

Een nieuwe landstitel moet bereikt worden en het liefst met nagenoeg dezelfde selectie. “We willen zoveel mogelijk jongens behouden voor PSV. Als dat lukt, hoef je ook minder te halen. Natuurlijk zijn er al jongens weggegaan en gaan we die vervangen. Maar dat is de taak van Earnest Stewart (technisch directeur, red.). Die laat mij voorlopig lekker met rust", vertelt Bosz.

"Zoals Joey Veerman tegen Oostenrijk speelde, heb ik hem nog nooit gezien."

PSV begint de voorbereiding terwijl het EK nog in volle gang is. PSV'ers Joey Veerman en Jerdy Schouten kwamen een aantal keren in actie voor het Nederlands Elftal. Veerman werd na een slechte wedstrijd tegen Oostenrijk al na 30 minuten gewisseld en was het gesprek van de dag in Nederland. “Ik heb contact gehad met hem”, vertelde Bosz. “Zoals hij speelde tegen Oostenrijk heb ik hem nog nooit gezien, zelfs niet op de training."

Overigens geniet de trainer van PSV van het EK. Kriebelt het dan niet om daar ook aan de slag te zijn? “Welnee joh, ik kijk lekker die wedstrijden met een biertje. Ik heb zeker in het begin genoten van dit EK. Alleen de laatste wedstrijden zijn wat minder. Maar de ploegen die met lef en durf spelen, komen als beste naar voren. Dat zullen wij dit seizoen ook weer moeten doen.”

Joey Veerman baalt na zijn wissel tegen Oostenrijk (foto: ANP).
Joey Veerman baalt na zijn wissel tegen Oostenrijk (foto: ANP).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!