Video

Aan gort gereden huis was net verbouwd: 'Nu is alles naar de verdommenis'

woensdag om 08:04 • Aangepast vrijdag om 15:27
nl
Het huis dat dinsdagnacht aan gort is gereden aan de Schijndelsedijk in Boxtel was net compleet verbouwd. "Het is een compleet vernieuwd huis", vertelt bewoner Frans Verhagen. "We hebben alles afgebroken en opnieuw opgebouwd. We zijn er een paar jaar mee bezig geweest. Ik heb bijna alles zelf gedaan. En nu is alles naar de verdommenis..."

"We waren net begonnen met het schilderen van de buitenkant", vertelt Frans. "We hadden de luiken er net aan gehangen. Het is allemaal naar de kloten..."

"Het was het geluid van een aardbeving."

Hij werd rond kwart over vijf 's nachts wakker van een enorme dreun. "Het was het geluid van een soort aardbeving. Ik wist meteen wat er aan de hand was: er moest iets tegen het huis gereden zijn of iets op gevallen zijn."

Vervolgens ging hij snel naar buiten. "Ik hoefde de voordeur niet open te maken, die zat er niet meer in... Toen zag ik die auto op zijn kant liggen. De bestuurder was nog enigszins aanspreekbaar. Toen mijn vrouw naar beneden kwam zei ik haar: bel 112. Vervolgens is alles gaan rollen. Het is heel onwerkelijk allemaal. Het is net alsof je in een film loopt. Echt onvoorstelbaar."

Foto: Noël van Hooft
Foto: Noël van Hooft
"We hebben veel geluk gehad."

Ook het huis van Frans' buren liep bij de crash schade op. "Er zitten scheuren in de buitenmuren, maar binnen zien we tot nu toe niks. Wij hebben veel geluk gehad dat alleen het huis van de buren is geraakt. Als de crash een meter eerder had plaatsgevonden, was ook ons huis in puin gereden."

Ze hebben zoiets al eens eerder meegemaakt. "Veertig jaar geleden reed een auto ons huis binnen. Dat wil je niet meemaken."

Van de auto bleef na de crash in Boxtel weinig over (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Van de auto bleef na de crash in Boxtel weinig over (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
"Er gebeuren op deze weg regelmatig ongelukken."

Volgens de buren wordt er op de Schijndelsedijk veel te hard gereden. "Er gebeuren op deze weg geregeld ongelukken."

Of ook de ravage van dinsdagnacht werd veroorzaakt door te hard rijden, wordt onderzocht. Diverse hulpdiensten werden na het ongeval opgeroepen. Onder meer een traumaheli kwam naar de plaats van de crash. De brandweer heeft de gewonde automobilist via de kofferbak uit de auto gehaald. De man is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn toestand was stabiel toen hij in de ambulance werd meegenomen, laat de politie weten.

Of de man onder invloed was, wordt uitgezocht. Er was geen ander verkeer bij de crash betrokken.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

De bewoners zijn uit hun huis gehaald en mogen niet terug voordat het huis door een bouwkundige is onderzocht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!