Video

Woonboot van Erik gezonken, verzekering vergoedt niks: 'Lol is er vanaf'

3 juli om 20:33 • Aangepast 12 juli om 02:01
nl
Erik Schoonus uit Son en Breugel belandde dinsdag in een nachtmerrie toen zijn nieuwe woonboot plotseling zonk. Maar alsof dat nog niet genoeg is, zit hij nu ook in de schulden. Slechts een paar uur voordat hij alle benodigde papieren zou inleveren om een contract af te kunnen sluiten bij de verzekeraar, gebeurde het. En dat betekent dat de kosten niet worden vergoed. "In een keer zeventigduizend euro schuld", vertelt hij radeloos. Hij wil de woonboot, die inmiddels op het droge ligt, verkopen.
Profielfoto van Nynke CuperusProfielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Erik had de tweedehands boot pas gekocht en helemaal opgeknapt. Hij was net klaar. Deze zomer zou hij er lekker van gaan genieten, totdat hij gisteren in een nachtmerrie belandde. Hij wil de boot nu zo snel mogelijk verkopen op Marktplaats. "Ik hoop dat iemand anders hem opnieuw wil afbouwen, want de lol is er wel vanaf..."

Vanochtend moest hij namelijk ook nog eens de sleutel van zijn appartement inleveren. Die had hij opgezegd omdat hij deels bij zijn vriendin in Wijchen in Gelderland zou gaan wonen. De woonboot had hij gekocht om toch ook een plekje dichtbij zijn kinderen in Brabant te hebben.

"Ik hoop dat wat elektrische apparaten het nog doen."

"We proberen te redden wat er nog te redden valt", vertelt hij huilend. Een dag nadat zijn nieuwe woonboot is gezonken, maakt hij de schade op. De boot ligt inmiddels op de kant. Buiten staat zijn bankstel te drogen. Zijn vriendin is al zijn kleren aan het wassen. En ook rijden ze naar de stort. "We zijn de boot leeg aan het halen, maar hij heeft diagonaal in het water gelegen. De wanden zijn dus sowieso kapot. Ik hoop dat wat elektrische apparaten het nog doen", zegt hij. Ook zijn fotoalbums met dierbare herinneringen zijn drijfnat.

Schoonzoon Didier Jansen wil Erik graag helpen. Hij is daarom een inzamelingsactie gestart. "Op het water wonen was de grote droom van Erik, maar die is helaas een nachtmerrie geworden. In vijf minuten is hij alles kwijtgeraakt. Dat gun je natuurlijk niemand."

Didier hoopt dat er genoeg geld wordt ingezameld, zodat de kosten voor Erik gedekt kunnen worden. "Alle kleine beetjes zijn welkom." Erik is blij met het initiatief en hoopt dat het gaat lukken: "Als iedereen even een eurootje stort, dan kan ik verder."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT

Woonboot van Erik zinkt binnen enkele minuten: 'Ben alles kwijt'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!