Bushaltes worden rookvrij maar het handhaven is een ander verhaal

3 juli om 12:55 • Aangepast 12 juli om 02:05
nl
Brabant maakt alle 5500 bushaltes in de provincie rookvrij. De provincie volgt het voorbeeld van de gemeente Geldrop-Mierlo en onder meer ook de provincies Friesland en Drenthe. Aan het einde van het jaar moet bij elke bushalte een sticker hangen of een tegel liggen waarop staat dat er niet gerookt mag worden.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Handhaven op het rookverbod wordt erg lastig, zegt een provinciewoordvoerder. "Maar de stickers en tegels zijn ook bedoeld zodat omstanders iets hebben om mensen aan te spreken als er toch wordt gerookt."

'Goede voorbeeld'
In Geldrop-Mierlo zijn onlangs alle zeventig bushaltes rookvrij gemaakt. Dit 'goede voorbeeld' krijgt volgens Brabant nu navolging in de hele provincie. Brabant zegt dat deze maatregel onderdeel is van het plan om alle Brabanders drie gezonde levensjaren erbij te geven.

"Deze stap is goed voor de kwaliteit van de lucht die mensen inademen én het zorgt ervoor dat jongeren op weg naar school of naar huis niet geconfronteerd worden met het slechte voorbeeld van rokende volwassenen", aldus gedeputeerde Saskia Boelema (Gezondheid).

LEES MEER OVER ROKEN:

Niet meer roken bij bushaltes, dat zien gemeenten wel zitten

Opvallend veel Brabanders met longkanker, maar huidkanker staat bovenaan

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!