Inspectie zet extra druk op inzage patiëntendossiers Co-Med

3 juli om 13:07 • Aangepast 12 juli om 02:05
nl
Huisartsenorganisatie Co-Med moet collega-dokters die haar patiënten overnemen nu echt inzage geven in hun dossiers, zegt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De zorgverzekeraars hebben de contracten met het falende Co-Med verbroken, waardoor de verzekerden naar andere artsen moeten.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De inspectie beval vorige week al tot het geven van inzage, maar het gaat haar niet snel genoeg en dat kan gevaar opleveren voor de patiënten. Daarom is er nu sprake van bestuursdwang en heeft de inspectie professionals benoemd die de digitale inzage in de patiëntendossiers regelen voor de overnemende huisartsen.

"Ook kunnen de overnemende huisartsen door deze maatregel de post die binnenkomt in de dossiers verwerken, bijvoorbeeld uitslagen van laboratoria. Daarnaast is het nu mogelijk dat huisartsen van patiënten die van praktijk wisselen het complete dossier krijgen overgedragen", aldus de IGJ.

Zij blijft de voortgang dagelijks in de gaten houden, zegt ze.Sinds Co-Med haar deuren heeft gesloten, zitten duizenden Brabanders zonder huisarts.

LEES MEER OVER HET GEDOE BIJ CO-MED:

Co-Med moet dossiers patiënten delen met vervangende huisartsen

3.000 Tilburgers zonder huisarts door Co-Med-fiasco: 'We lossen het op'

Geen hulp meer bij huisartsenpraktijken, Co-Med sluit de deuren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!