Video

Sjoerd Potters volgt Elly Blanksma op als burgemeester van Helmond

3 juli om 21:37 • Aangepast 12 juli om 02:01
nl
Sjoerd Potters wordt de nieuwe burgemeester van Helmond. Dat is woensdagavond bekendgemaakt in een raadsvergadering. Potters volgt Elly Blanksma op die in november van dit jaar stopt. Potters is nu nog burgemeester van De Bilt in Utrecht.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

Potters was niet aanwezig in de raad, maar kwam na sluiting van de vergadering via een livestream kennismaken. Op X reageert hij op zijn benoeming. "Ik ben enorm vereerd met de voordracht voor burgemeester van Helmond. Helmond is een prachtige stad, waar inwoners terecht zeer trots op zijn en waar ik mij als burgemeester met alles wat ik in me heb, voor zal inzetten. Ik heb er ontzettend veel zin in! Tot snel, Helmond."

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Potters is van plan om zo snel mogelijk met zijn echtgenoot in Helmond te komen wonen. De nieuwe burgemeester vertelde via de livestream dat hij staat te trappelen om terug naar Brabant te komen en aan de slag te gaan. "Beetje spannend allemaal, maar erg veel zin."

"Het is een pareltje dat nog niet is ontdekt door de buitenwereld."

De nieuwe burgemeester is al paar keer in Helmond komen kijken en is op zoek naar een huis. "Ik zie dat veel plannen van 25 jaar geleden gerealiseerd zijn. Het is een pareltje dat nog niet is ontdekt door de buitenwereld."

Sjoerd Potters als VVD-Kamerlid in 2016 (foto: ANP).
Sjoerd Potters als VVD-Kamerlid in 2016 (foto: ANP).

De gemeenteraad wil Sjoerd Potters op 6 november installeren. De gemeente ontving negentien sollicitatiebrieven. Acht vrouwen en elf mannen wilden een gooi doen naar het burgemeesterschap.

Potters (50) was van 2012 tot 2017 Kamerlid voor de VVD. Daarna werd hij burgemeester van De Bilt. Ook was hij wethouder in Waalwijk en werkte hij ooit voor de gemeente Helmond. Ook was hij gemeentesecretaris in Haaren.

Als Elly Blanksma in november stopt, is ze twaalf jaar burgemeester van Helmond geweest. Toen ze bekendmaakte ermee te stoppen, waren raadsleden vol lof over haar.

De Helmondse burgemeester Elly Blanksma (foto: ANP).
De Helmondse burgemeester Elly Blanksma (foto: ANP).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!