Video

Het is nu echt voorbij voor Co-Med: huisartsenketen is failliet verklaard

5 juli om 10:43 • Aangepast 20 juli om 01:18
nl
De rechtbank in Maastricht heeft de commerciële huisartsenketen Co-Med vrijdag failliet verklaard. Daarmee is het doek definitief gevallen voor de bekritiseerde zorgverlener.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Co-Med had het faillissement zelf aangevraagd. Een andere keuze was er voor de huisartsenketen niet meer nadat de zorgverzekeraars weigerden mee te werken aan een alternatief plan om het bedrijf te ontbinden. Ook kwam er geen geld meer binnen omdat de verzekeraars de contracten met Co-Med hadden opgezegd.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Advocaten Dimitry Aertssen en Rob Lemmens zijn aangesteld als curator. Zij moeten het faillissement afwikkelen en zorgen dat schuldeisers nog zo veel mogelijk geld terugkrijgen.

LEES OOK: Zo willen deze huisartsen de patiënten van Co-Med overnemen

Volgens de advocaat van Co-Med Georges van Zeijl is het bedrijf door de zorgverzekeraars in een week tijd naar de afgrond geduwd. Sinds Co-Med haar deuren heeft gesloten, zitten duizenden Brabanders zonder huisarts. Zij moeten nu op zoek naar een andere praktijk waar ze zich als patiënt kunnen aanmelden.

Veel patiënten waren niet blij met Co-Med, omdat de praktijken van de keten niet goed bereikbaar waren. Daardoor ontstonden risico's voor de patiënten, zeiden de verzekeraars. De aangesloten patiënten konden tijdelijk terecht bij de online praktijk Arene of bij andere huisartsen in hun regio. Co-Med heeft vervolgens alle praktijken gesloten.

DIT IS OOK INTERESSANT:

Vakbond: faillissementsaanvraag Co-Med geeft 'stukje zekerheid'

Huisartsenketen Co-Med vraagt faillissement aan: 'Naar de afgrond geduwd'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!