Video

Egel tussen spaken wiel, dierenambulance verrast: 'Zien we voor 't eerst'

6 juli om 11:14 • Aangepast 16 juli om 02:03
nl
Medewerkers van de dierenambulance maken het nodige mee maar wat ze vrijdag tegenkwamen, hadden ze nog niet eerder gezien. Een egeltje in Den Bosch zat muurvast tussen de spaken van een fietswiel. Een filmpje van de reddingsoperatie om het diertje te bevrijden is op Facebook geplaatst.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De medewerkers van de dierenambulance kregen van de eigenaar van de fiets toestemming om het wiel aan flarden te zagen, zodat het egeltje bevrijd kon worden uit zijn netelige positie.

"De egel maakt het goed en is aan het aansterken."

Het dier is door een dierenarts nagekeken en is vervolgens naar Dierentehuis 's-Hertogenbosch gebracht. Daar wordt de egel lekker warm gehouden en kreeg hij pijnstilling.

"Voor zover wij kunnen zien heeft het dier geen verwondingen hieraan overgehouden", vertelt coördinator Pascalle van Dierenambulance Den Bosch zaterdagochtend. "De egel maakt het inmiddels goed. Hij bevindt zich nog steeds in de wildopvang in Den Bosch, bij Dierentehuis en is aan het aansterken."

"Het was voor mij de eerste keer dat ik dit zag."

Hoe het dier tussen de spaken van een fietswiel kon terechtkomen, is haar niet bekend. "Ik heb de situatie daar ter plekke niet bekeken. Wat we weleens vaker zien, is dat egeltjes vast komen te zitten in voetbaldoeltjes. Dat gebeurde de afgelopen weken meerdere keren. Dan raken ze in de netten verstrikt. Ook vastzitten in een moestuin-netje zien we vaker. Maar in een spaak vastzitten... Het was voor mij de eerste keer dat ik dit zag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!