Video

Familielid (35) aangehouden na vondst dode vrouw (91)

6 juli om 12:55 • Aangepast 16 juli om 02:03
nl
Een 35-jarige man is vrijdagnacht aangehouden in verband met de dood van een hoogbejaarde vrouw in Eersel. De 91-jarige vrouw werd vrijdagochtend gevonden in haar huis aan de Midakkers. De bejaarde vrouw is volgens de politie door een misdrijf om het leven gekomen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De 35-jarige man is volgens de politie een familielid van het slachtoffer. Hij is naar een politiebureau gebracht en zit vast. De man werd in Veldhoven opgepakt.

Misdrijf
Volgens de buurt wonen de dochter en schoonzoon van het slachtoffer in dezelfde straat. Ze lopen geregeld bij elkaar binnen. Zo was het de schoonzoon die de 91-jarige vrouw aantrof. Hij heeft direct de huisarts gebeld. Een vermoeden van een misdrijf was er toen nog niet.

Maar snel na de vondst van de bejaarde vrouw werd een groot rechercheteam samengesteld dat haar dood onderzoekt. In de loop van dit onderzoek kwam de nu aangehouden man naar voren als mogelijke verdachte.

Ook na de aanhouding van deze verdachte gaat het onderzoek onverminderd door.

Een dee; van de omgeving is afgezet voor onderzoek (foto: Imke van de Laar).
Een dee; van de omgeving is afgezet voor onderzoek (foto: Imke van de Laar).

Onderzoek hervat
Het onderzoek in het huis van het slachtoffer is zaterdagochtend hervat. Dit gaat naar verwachting nog een groot deel van het weekend in beslag nemen. Het huis is afgesloten en wordt 's nachts bewaakt, om te voorkomen dat sporen in het huis verstoord worden.

Uit privacyoverwegingen en respect voor de nabestaanden gaat de politie niet verder in op detailvragen over de familierelatie tussen de verdachte en het slachtoffer.

'Lieve vrouw'
Buurtbewoners reageren geschokt op de dood van de vrouw. Ze omschrijven het slachtoffer als een 'heel lieve, nog vitale vrouw'. Ze liep dagelijks met haar rollator een rondje door de wijk, daarbij iedereen groetend. Bewoners in de Midakkers merkten pas dat er wat loos was, toen de politie voor de woning verscheen.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Een arts had vrijdag al twijfels over de doodsoorzaak van de bejaarde vrouw

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!