Zieke Mark Gillis opent even de ogen: 'Hopen nu op stijgende lijn'

8 juli om 16:01 • Aangepast 16 juli om 02:03
nl
Het lijkt iets beter te gaan met Mark Gillis. Hij ligt nog steeds in coma in het ziekenhuis maar de medicatie die hij krijgt slaat aan en de vooruitzichten zijn beter dan enkele dagen geleden, zo laat zijn familie weten. Mark Gillis is de zoon van vakantieparkexploitant en tv-persoonlijkheid Peter Gillis.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Donderdag werd duidelijk dat Mark Gillis met een ernstige longontsteking was opgenomen op de intensive care. Hij wordt in een kunstmatige coma gehouden en 'ligt nu al negen dagen te vechten voor zijn leven', aldus zijn familie.

'Ogen even open'
Inmiddels heeft Gillis een tweede longontsteking opgelopen door een ziekenhuisbacterie. Het goede nieuws is dat door de toegediende medicatie de ontstekingswaarden en koorts te zakken, en ook andere zaken gaan de goede kant op.

"We waren enorm blij verrast toen Mark vandaag zijn ogen even open deed", zo schrijft de familie. "Langzaam aan hopen we dat dit het begin is van een stijgende lijn."

Wachten op privacy instellingen...

'Leven geeft geen garanties'
De vooruitzichten zijn volgens de familie 'goed maar nog onzeker': "Op de IC weten ze niets zeker, en het leven geeft geen garanties."

De familie Gillis prijst het personeel in het ziekenhuis. "De dokters en verpleging bieden uitstekende zorg aan Mark. Ze zijn deskundig, zijn betrokken en hebben alle tijd en aandacht voor hem, maar ook voor ons als familie."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Mark Gillis vecht voor zijn leven door longontsteking: 'Hopen op herstel'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.