Video

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft een bijzondere cliënt geholpen

11 juli om 19:37 • Aangepast 23 juli om 02:01
nl
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis had donderdagmiddag wel een heel bijzondere cliënt. Schaapje Beryl die bij Stichting Goedland rondloopt heeft namelijk last van een zwak pootje. Toen zij op zoek gingen naar een passende oplossing voor het pootje kwamen ze uit bij het JBZ, met succes.
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

Buiten het zwakke pootje is Beryl nog volledig fit. Een passend spalkje vinden voor een schapenpoot is erg lastig en dus ging Stichting Goedland op zoek naar andere oplossingen. Zwemgips bleek uiteindelijk de oplossing te bieden.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Toen de Stichting Goedhart het ziekenhuis in Den Bosch benaderde werd er meteen positief gereageerd. Medewerkers van de kinderboerderij konden een gipspakket ophalen. En bij het aangebrachte zwemgips kreeg het schaapje ook de bijbehorende binnenvoering en een sok.

Na het aanbrengen van het zwemgips loopt het schaapje weer met rap tempo door de wei. De Stichting benadrukt blij en dankbaar te zijn met deze samenwerking met het JBZ.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!