Amateurclubs moeten gaan voetballen in de Randstad: 'Arrogantie ten top'

12 juli om 12:02 • Aangepast 23 juli om 02:02
nl
Diverse amateurclubs uit Brabant zijn zeer teleurgesteld in de KNVB. Zwaluw V.F.C. uit Vught, sv TOP uit Oss en VV Nieuwkuijk zijn door de voetbalbond ingedeeld in de tweede klasse B met diverse clubs uit de regio Amsterdam en Rotterdam. Een beroep samen met drie clubs uit Gelderland heeft niks opgeleverd. "In overleg zoeken naar een oplossing vindt de bond blijkbaar te veel moeite kosten. Arrogantie ten top", zeggen de clubs in een verklaring.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Voor de tweedeklassers betekent de nieuwe indeling dat er veel extra kilometers gemaakt moeten worden. Voorstellen om de klassen anders in te delen of kleinere klassen te maken, zijn door de KNVB van tafel geschoven. Volgens de bond is de huidige indeling de 'minst slechte oplossing'. Dat is per brief richting de clubs gestuurd.

"'Tien van de dertien clubs hebben bezwaar ingediend, maar de KNVB blijft onverstoorbaar. De KNVB heeft een jaar geleden het idee gelanceerd voor een nieuwe voetbalpiramide. Hierdoor zouden er meer clubs in de regio gaan spelen en het voetbal aantrekkelijker worden door meer derby’s. Ook voor de binding met supporters zou dit goed zijn. Maar wat voor volstrekt averechts gevolg dit heeft voor de competitie-indeling is onvoorstelbaar", staat in de verklaring.

"Forse reiskosten zijn het gevolg."

Volgens de clubs is de gemiddelde reisafstand 1650 kilometer per vereniging. "De clubkas raakt aardig leeg als er geen supporters meekomen en forse reiskosten het gevolg zijn. Los van het sportieve aspect en de torenhoge kosten voor de clubs, beantwoordt deze indeling ook op geen enkele manier aan de duurzame gedachte die de KNVB voor ogen heeft."

De clubs gaan nadenken over vervolgstappen om de KNVB op andere gedachten te brengen. "Natuurlijk snappen wij dat je niet tweede klasse ‘om de hoek’ kunt spelen. Maar er zijn veel logischere indelingen mogelijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!