Video

Slapende man tegen hoofd getrapt, vrouw beroofd: cel en jeugd-tbs geëist

12 juli om 13:06 • Aangepast 23 juli om 02:01
nl
Tegen twee jongens (14 en 16 jaar oud) is vrijdagochtend een jaar cel en jeugd-tbs geëist. Zij zouden onder meer een vrouw in station Tilburg hebben bedreigd met een mes en beroofd. Ook schopten ze een dakloze man die in de buurt lag te slapen hard tegen zijn hoofd . De oudste verdachte filmde dit.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens het OM ging het om een afgesproken actie: de destijds 13-jarige jongen zou wiet krijgen van de 15-jarige jongen voor die trap. De slapende man liep hierbij onder meer een gebroken jukboog, aangezichtsverlamming en letsel aan zijn gebit op.

Stoeptegel op hoofd gegooid
Een dag voor het mishandelen van deze slapende, dakloze man zouden de twee een 42-jarige man op het NDSM-plein in Amsterdam-Noord hebben gedood. Dit slachtoffer werd in de nacht van 26 op 27 augustus zwaargewond gevonden met een stoeptegel op zijn hoofd. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De oudste jongen zou van dichtbij een steen naar deze man hebben gegooid, waarna hij omviel. Daarna zou de jongste de man met steen op het voorhoofd hebben geslagen en de stoeptegel van bijna twintig kilo op zijn hoofd hebben gegooid.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Vrouwen van fiets getrapt
Verder probeerden de twee op het NDSM-terrein in Amsterdam een vrouw te beroven door haar van haar fiets te trappen en een nacht voor de doodslag in Amsterdam zouden ze nog twee jonge vrouwen hebben beroofd. Ook zij werden op het NDSM-terrein van hun fiets getrapt en een van hen werd bedreigd met een mes.

De jongens worden verdacht van doodslag, poging tot moord, en vijf (pogingen tot) straatroven. De eis van het Openbaar Ministerie is de maximale jeugddetentie die kan worden opgelegd. De rechter doet 26 juli uitspraak. Vanwege de leeftijd van de jongens doet het OM verder geen uitspraak over hun persoonlijke omstandigheden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!