Opmerkelijke keuze van Bossche basketbalclub: 'Focus op competitie'

12 juli om 14:21 • Aangepast 23 juli om 02:02
nl
Het seizoen van Heroes Den Bosch gaat er veel anders uitzien dan voorgaande jaren. Clubeigenaar Bob van Oosterhout laat weten dat de basketbalclub zich niet heeft ingeschreven voor het Europese toernooi FIBA Europe Cup. "Voor de toekomst is dat zeker wel onze ambitie, alleen dit seizoen focussen we op iets anders."
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

In een reactie op social media geeft Van Oosterhout aan dat Heroes Den Bosch wel meedoet aan de kwalificatieronde voor de Basketball Champions League. "Ja, de tegenstanders zijn te goed en het zullen weer hele, hele zware potjes worden. Maar tegelijkertijd zijn wij sportmensen en we willen strijden om het hoogst haalbare. Als we de kans krijgen, doen we altijd mee in de strijd om een plekje in de Champions League."

"Meer wedstrijden en tegen betere teams."

Bij uitschakeling gaan de Bosschenaren niet automatisch verder in de FIBA Europe Cup, een lager Europees toernooi. "Een belangrijke reden is dat de BNXT League (competitie met Nederlandse en Belgische clubs) voor het eerst een heel seizoen duurt. We spelen uit en thuis twintig keer tegen een ploeg uit België, dat kun je ook wel zien als Europese wedstrijden. Dat betekent dat we meer duels gaan spelen en tegen veel betere teams. Onze volledige focus gaat op de competitie."

Er is nog een reden om het dit seizoen anders te doen. "Het spelen van een Europese competitie brengt een heel serieus prijskaartje met zich mee. We hebben er dit jaar voor gekozen om dat geld op een slimme manier ergens anders in te zetten."

"Zo sterk mogelijk team, niet zo snel mogelijk een selectie."

De Bossche basketballers starten op 5 augustus aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Dat is een stuk eerder dan voorgaande jaren, maar we willen heel sterk zijn in de competitie. Achter de schermen zijn we druk bezig. Het is onze missie om een zo sterk mogelijk team samen te stellen, niet om zo snel mogelijk een selectie te hebben."

Met Menno Dijkstra en Luuk van Bree werden er al twee Brabantse spelers aangetrokken door de 17-voudig landskampioen. De komende periode worden er meer nieuwelingen verwacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!