Video

Getuigen van laatste uren dode vrouw gezocht: 'Elk stukje info kan helpen'

12 juli om 14:15 • Aangepast 23 juli om 02:02
nl
De politie zoekt mensen die de hoogbejaarde vrouw, die vorige week vrijdag dood werd gevonden in haar huis aan de Midakkers in Eersel, nog vlak voor haar dood hebben gezien. Ze is door geweld om het leven gebracht. "We zijn op zoek naar elk stukje informatie dat ons kan helpen om deze zaak op te lossen. Niet in de laatste plaats om de nabestaanden duidelijkheid te kunnen geven over wat er precies is gebeurd."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In verband met de dood van de 91-jarige mevrouw Smiesing werd vorige week een 35-jarig familielid aangehouden, maar het onderzoek gaat onverminderd verder. Het onderzoeksteam vraagt hulp om een goed beeld te krijgen van wat er zich aan de Midakkers heeft afgespeeld.

"We zoeken mensen, die we nog niet eerder spraken."

"We zoeken mensen, die we nog niet eerder spraken, maar die mevrouw Smiesing mogelijk donderdagmiddag of -avond 4 juli nog hebben gezien of misschien zelfs hebben gesproken", laat de politie weten. De bejaarde vrouw liep altijd met een rode rollator.

"Ook komen we graag in contact met mensen die donderdag overdag, 's avonds, 's nachts of zelfs in de ochtend van vrijdag 5 juli in de buurt van haar huis aan de Midakkers mensen of iets verdachts hebben gezien."

"Laat ons de bruikbaarheid van jouw beelden bepalen."

In de zoektocht naar getuigen of camerabeelden deed de politie al uitgebreid buurtonderzoek rond de Midakkers en in de omgeving. "Maar mogelijk heb je een dashcam in jouw auto en ben je die donderdag of in de nacht naar vrijdag bij de Midakkers of in de buurt geweest. Kijk dan of daar misschien beelden op staan die ons mogelijk kunnen helpen. Schroom niet om bij twijfel jouw beelden te uploaden via de politiewebsite. Laat ons de bruikbaarheid ervan bepalen", zo roept de politie op.

Het huis van het slachtoffer ligt aan een grasveld. "Misschien woon je wat verder weg, maar wandel je daar vaak met de hond? Denk dan nog eens na of je daar misschien ook die bewuste donderdagavond of -nacht of vrijdagochtend bent geweest. Mogelijk is je iets opgevallen? Denk aan verdachte mensen of auto’s, misschien een opvallende fiets die ergens stond?"

Tips kunnen worden doorgegeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wie liever anoniem een tip wil doorgeven, kan dat doen via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Ook is het mogelijk om een tipformulier op de politiewebsite in te vullen.

DIT VIND JE VAST OOK BOEIEND:

Een arts had vorige week vrijdag meteen twijfels over de doodsoorzaak van de bejaarde vrouw

De politie deed na de vondst van de dode vrouw uitgebreid onderzoek aan de Midakkers in Eersel (foto: politie).
De politie deed na de vondst van de dode vrouw uitgebreid onderzoek aan de Midakkers in Eersel (foto: politie).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!