Reeks ramkraken en inbraken: man (31) gaat 5 jaar de cel in

16 juli om 15:06 • Aangepast 23 juli om 02:01
nl
In Den Bosch en Rosmalen zijn vorig jaar oktober en november vijf ramkraken en vier inbraken gepleegd. Volgens de rechtbank in Den Bosch was dit het werk van een man van 31 uit Den Bosch. Hij kreeg dinsdag een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De ramkraken werden gepleegd met een auto en een scooter. De schade loopt in de vele tienduizenden euro’s. Van een van de tankstations die werden geramd, werd de voorpui aan gort gereden.

Met de wagen werden vernielingen aangericht bij drie tankstations in Den Bosch en Nuland en een winkel in het Gelderse Kerkdriel. Bij tankstations in Rosmalen maakte de Bosschenaar gebruik van een scooter en een stoeptegel om binnen te komen.

LEES OOK: Man (31) verdacht van meerdere inbraken en ramkraken: 7 jaar cel geëist

De man werd meerdere keren als verdachte herkend op beelden van beveiligingscamera’s. Ook is op verschillende plekken DNA van hem gevonden, het werd aangetroffen op een werkhandschoen en een stoeptegel. Het was het Openbaar Ministerie (OM) verder opgevallen dat de vernielingen in korte tijd en op dezelfde manier werden aangericht.

Twee eigenaars van tankstations in Rosmalen werden zelfs twee keer het slachtoffer van een ramkraak. Het OM beschrijft de man als iemand die op geen enkele manier berouw toont. De rechtbank spreekt zelfs van minachting en bepaalde dat de man een schadevergoeding van ruim 12.000 euro moet betalen.

De man vertelde op de zitting, twee weken geleden, dat hij door een zware periode is gegaan en dat hij zich van de feiten niks kon herinneren. De Bosschenaar blijkt een uitgebreid strafblad te hebben. Zo zat hij in een proeftijd na een eerdere veroordeling toen hij de ramkraken en inbraken pleegde. Daarom zou hij een celstraf van nog eens vijf maanden verdienen, zo eiste het OM en de rechbank denkt er hetzelfde over. Later deze week moet hij zich bij de politierechter voor een andere diefstal verantwoorden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!