Video

'Schutter Stampersgat en slachtoffer ruzieden over parkeerplaats'

12 juli om 21:48 • Aangepast 23 juli om 02:01
nl
Een parkeerruzie lijkt de aanleiding te zijn geweest voor de dodelijke schietpartij, deze week in Stampersgat. Het slachtoffer, een man van 25 uit het dorp, zou door zijn buurman zijn doodgeschoten. De twee hadden volgens De Telegraaf al langer ruzie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Volgens buurtbewoners was het slachtoffer, Hamza, eigenaar van een BMW. Die wilde hij altijd bij zijn woning parkeren, deels op een grasveld en deels op de stoep. Het gaat echter om een openbare parkeerplaats en ook zijn 55-jarige buurman wilde er staan. Die had twee Mercedessen. Een dag eerder hadden ze nog ruzie.

Hamza zou met drie kogels neergeschoten zijn door buurman Gerben van V., een wapenfanaat die volgens De Telegraaf twee boeken heeft geschreven over wapens uit de Tweede Wereldoorlog. Onduidelijk is of de man vanwege zijn hobby een wapenvergunning had.

"Er moet iets zijn geknapt bij hem, na jaren van ruzies”, vertelt een buurvrouw.

LEES OOK: Verdachte die buurman doodschoot, nog twee weken vast

Net vader geworden
Hamza, net vader geworden, overleed volgens de buren ter plekke. Daarna zou de schutter op de deur van de woning hebben gebonkt met het wapen in zijn hand. De vrouw van het slachtoffer verstopte zich met haar baby, uit angst dat de schutter binnen zou komen en haar ook iets zou aandoen.

De verdachte van de dodelijke schietpartij in Stampersgat blijft nog minstens twee weken vastzitten, heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald.

De politie deed onderzoek na de schietpartij

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!