Mark Gillis wordt nog in coma gehouden: 'Hopen dat hij snel ontwaakt'

13 juli om 11:30 • Aangepast 23 juli om 02:01
nl
De toestand van realityster Mark Gillis is de afgelopen dagen verslechterd. De 28-jarige zoon van vakantieparkmagnaat Peter Gillis werd bijna twee weken geleden met een ernstige longontsteking opgenomen. Nog steeds vecht hij op de intensive care voor zijn leven, laat zijn familie in een bericht weten.
Profielfoto van Sami Kappe
Geschreven door
Sami Kappe

Waar het eerder deze week beter leek te gaan, heeft hij nu 'opnieuw meer koorts' en moet zijn beademingsmachine meer ondersteuning geven. Dat valt te lezen in een verklaring van familie Gillis.

Maandag lieten Peter en zijn partner Wendy weten dat Mark zijn ogen had geopend, maar dat hij nog steeds voor zijn leven vocht. Wel zagen ze 'langzaamaan' een stijgende lijn.

'Zo snel mogelijk laten ontwaken'
Afgelopen week heeft de zieke Mark verbeteringen laten zien, 'maar uiteindelijk toch weer tegenslagen gehad'. De dokters zijn hard op zoek naar een manier om een goede balans te creëren met de beademing. 'Met als doel om Mark zo snel als mogelijk te laten ontwaken uit de kunstmatige coma. We hebben alle vertrouwen in hun aanpak en ook in onze Mark'.

Voor de familie lijkt zijn herstel voorlopig even stil te staan. 'Maar we blijven hopen dat er snel weer vooruitgang wordt geboekt.' Marks familie zegt dankbaar te zijn voor alle artsen en verplegers die 'hun uiterste best doen'.

Ze bedanken in het statement ook alle steun die zij hebben ontvangen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.