Parkeerplaats Bospop onder water, bezoekers moeten parkeren in Maarheeze

13 juli om 12:13 • Aangepast 23 juli om 02:03
nl
Het festival Bospop heeft zaterdagochtend alle parkeerplaatsen gesloten. In Weert is zo veel regen gevallen, dat het terrein onbegaanbaar is. 22 tractoren zijn de hele nacht bezig geweest om auto's uit de modder te trekken. Bezoekers kunnen nu parkeren in Maarheeze.
Profielfoto van Sami Kappe
Geschreven door
Sami Kappe

De organisatie van het festival roept bezoekers op om met het openbaar vervoer te komen of om zich af te laten zetten bij de Kiss 'n Ride. De directeur zegt tegen L1 overvallen te zijn door de 40 millimeter die vrijdag viel. "Dat was eigenlijk niet voorspeld."

Voor wie toch met de auto wil komen, heeft Bospop een verhard parkeerterrein in Maarheeze beschikbaar gesteld. Pendelbussen zullen bezoekers vanaf de parkeerplaats aan de Philipsweg naar het festivalterrein brengen. De organisatie begrijpt 'dat dit een tegenvaller is'. De pendelbussen rijden vanaf tien uur 's ochtends tot twee uur 's nachts.

Volgens Bospop zijn de afgelopen weken het festivalterrein, de campings en de parkeerplek nauwlettend in de gaten gehouden. Waar nodig werden er maatregelen genomen tegen de wateroverlast. 'Hoewel alles er goed uitzag, heeft de regenval van gisterochtend ervoor gezorgd dat we onze parkeerterreinen helaas niet kunnen gebruiken'.

Noodweer
Bospop trekt elk jaar tienduizenden bezoekers. Op het programma staan zaterdag onder meer Racoon en James Blunt. Vorig jaar werd de laatste festivaldag, de zondag, geschrapt wegens noodweer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!