Video

Dak van zwembad op vakantiepark van Peter Gillis ingestort

13 juli om 15:45 • Aangepast 23 juli om 02:02
nl
Het dak van een zwembad op een vakantiepark van Oostappen Groep van Peter Gillis in het Limburgse Baarlo is vrijdagavond ingestort. Op dat moment was het bad gesloten, niemand raakte gewond. Het subtropisch zwembad ligt op vakantiepark De Berckt.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het is nog onduidelijk waardoor het dak instortte. Een woordvoerder van het park bevestigt dat het zwembad tot en met gisteren nog in gebruik was. Volgens L1 Nieuws ging het zwembad vrijdag om twee uur 's middags dicht. Op dat moment was er sprake van hevige regenval in Limburg.

Een verslaggever van de omroep sprak enkele vaste gasten van het park, maar die hadden vannacht niets gemerkt van de instorting.

Een woordvoerder van de gemeente Peel en Maas (waar Baarlo onder valt) laat tegenover de NOS weten dat er geen hulpdiensten zijn ingeschakeld en dat de gemeente niet op de hoogte is gesteld van de instorting. De gemeente gaat onderzoeken of de situatie op het park verder veilig is, aldus de woordvoerder.

Wachten op privacy instellingen...

Horecavergunning ingetrokken
Afgelopen oktober werd de horecavergunning van het vakantiepark in Baarlo ingetrokken door de gemeente. Dat gebeurde na een bedrijfsintegriteitsonderzoek.

De horeca op het park is nog altijd gesloten. Hoeveel gasten er momenteel op het vakantiepark verblijven, kan de woordvoerder niet zeggen. Op de website van het zwembad staat dat er sprake is van 'een technische storing'.

Overgenomen
De exploitatie van alle Nederlandse vakantieparken van Oostappen wordt op termijn overgenomen door Matthijs Stevens, ontdekte Omroep Brabant afgelopen april. Stevens heeft een overduidelijke link met Gillis, dit kan voor een nieuwe vergunning problematisch zijn.

LEES OOK: Deskundigen denken dat de nieuwe exploitant van de parken het niet makkelijk krijgt

Peter Gillis ligt al langer in de clinch met verschillende gemeenten. Ondertussen stapelen de rechtszaken en onderzoeken rond hem zich op. Zo werd de ooit succesvolle realityster een verdachte in de ogen van justitie:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.