Warmer, zonniger en droger weer komende week, alleen dinsdag een dipje

14 juli om 12:40 • Aangepast 24 juli om 02:00
nl
Het wordt komende week week warmer, zonniger en droger weer. Dat vertelde Floris Lafeber van Weerplaza zondag in het radioprogramma Weekend op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Waar de temperatuur deze zondag bij wat bewolking nog blijft steken op 21 of 22 graden, loopt die maandag op naar 25 tot 27 graden. "Dan is het lange tijd droog en zonnig. Pas later in de avond stijgt vanuit het zuidwesten de kans op een aantal regen- en onweersbuien. Die verdrijven de warmte dan weer."

"Al met al ziet het er de komende dagen prima uit."

Dinsdag hebben we ook met een aantal buien te maken. Al benadrukt Floris dat we de voorbije week veel slechter weer hebben gehad dan het dinsdag zal zijn, bij 21 graden en met een paar buitjes. "Waarschijnlijk is dit wel de minste dag van komende week, maar in het algemeen ziet het weerbeeld er niet eens heel slecht uit."

Vanaf woensdag staat een aantal dagen met prima zomerweer op het programma. "Het is de rest van de week tussen de 24 en 26 graden, met flink wat ruimte voor de zon. Het is ook die dagen lange tijd droog. Dus al met al ziet het er de komende dagen prima uit."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!