Liveblog

112-nieuws: auto belandt in sloot na botsing • stevig onweer verwacht

15 juli om 13:02 • Aangepast 26 juli om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.31

Auto belandt tientallen meters verderop in sloot na botsing

Twee auto's zijn vanavond rond negen uur op elkaar gebotst in Elshout. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Naulandseweg en de Elshoutseweg. Door de botsing belandde een van de voertuigen tientallen meters verderop in de sloot.

Inzittenden zijn nagekeken door personeel van een ambulance, maar zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Beide auto's zijn afgevoerd door een berger. De politie onderzoekt wat er is gebeurd.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
22.26

Ambulancetas kwijt

In Bergen op Zoom is de ambulance een tas kwijt. Dat laat de politie op X weten. Het ding is knalgeel, bevat de letters RAV en is ter grootte van een A4'tje. Waar de tas precies kwijt is geraakt, is niet duidelijk. Mogelijke verliesplaatsen zijn volgens de politie Bergen op Zoom, Klundert en Hoogerheide. Wie 'm vindt wordt aangeraden om 112 te bellen.

Wachten op privacy instellingen...
20.54

Stevige onweersbuien verwacht in Zuidoost-Brabant

Het KNMI heeft voor vanavond code geel afgegeven voor het zuidoosten van het land om stevige onweersbuien. De waarschuwing geldt onder andere voor Noord-Brabant en Limburg.

De buien trekken in de loop van de avond vanuit het zuiden het land binnen. Het kan hagelen en er worden windstoten verwacht van 60 tot 65 kilometer per uur.

Naarmate de buien over het land trekken nemen ze in activiteit af, aldus het KNMI. In de loop van de avond trekken ze richting het noorden.

20.40

Vrachtwagen lekt vloeistof op A16

De parallelbaan van de A16 richting Breda is tussen knooppunt Terbregseplein en knooppunt Ridderkerk afgesloten. Dat komt omdat een vrachtwagen vloeistof heeft gelekt. Het schoonmaken duurt tot middernacht, meldt Rijkswaterstaat.

Eerder vandaag was de A16 richting Breda vanuit knooppunt Ridderkerk ook al afgesloten, omdat er een auto ondersteboven op de weg belandde.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
20.08

Man vermist in Helvoirt

Een 38-jarige man wordt vermist in Helvoirt. Hij is voor het laatst gezien aan de Nieuwkuikseweg. De man is 1.84 meter, heeft een slank postuur, een licht stoppelbaardje en zwart kort krullend haar. Hij draagt een lichtgroen shirt met lange mouwen, een lange zwarte broek en witte Puma schoenen. De man is vertrokken op een donkerblauwe fatbike. De politie adviseert om 112 te bellen als mensen tips hebben.

20.04

Kantoorpand Efteling tijdelijk ontruimd

De Efteling heeft vanmiddag het kantoorpand bij parkshow Raveleijn in Kaatsheuvel tijdelijk ontruimd. Het pand moest ontruimd worden omdat ze melding kreeg dat er een bom zou liggen.

Personeel van het attractiepark heeft de ontruiming van het kantoorpand in gang gezet, de politie werd ingeseind. Zij hebben uiteindelijk niet in actie hoeven komen.

Uiteindelijk bleek al vrij snel dat het om een valse bommelding ging, een Belgische man is opgepakt.

17.09

Busje rijdt achterop auto

De bestuurder van een busje is vanmiddag achterop een auto gereden aan de Nieuwe Bredasebaan in Breda. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de stoplichten. Een ambulance kwam naar het ongeval, het is niet bekend of iemand gewond is geraakt. Een berger heeft beide voertuigen meegenomen. Het kruispunt werd gedeeltelijk afgesloten voor verkeer.

Busje rijdt achterop auto (foto: Perry Roovers / SQ Vision).
Busje rijdt achterop auto (foto: Perry Roovers / SQ Vision).
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
17.04

Bosjes in brand achter Maczek Memorial Breda

Achter het Maczek Memorial Breda is vanmiddag brand ontstaan in wat bosjes. Vanaf de Ettensebaan kon de brandweer niet bij de brand komen. Via een alternatieve route wist ze uiteindelijk bij de brand te komen, ze wist de brand snel te blussen.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
17.02

Acht auto's gestolen bij autobedrijf

Bij een autobedrijf in Dongen zijn afgelopen nacht acht auto's gestolen. Eigenaar Khaled Aliessa kon zijn ogen niet geloven toen hij op camerabeelden zag hoe een aantal mannen in zwarte kleding met capuchons binnen een uur de wagens van het terrein af reed.

"Het zijn verschillende types Volkswagen, een Golf, een Polo en een T-cross en Mercedes die verdwenen zijn", vertelt de nog steeds verbijsterde Khaled.

Lees hier verder hoe de dieven te werk zijn gegaan.

16.28

Veertig hennepstekjes in blauwe zakken

Handhavers van de gemeente Moerdijk hebben vrijdag veertig hennepstekjes gevonden op een parkeerplaats voor vrachtwagens in Standdaarbuiten. De hennepstekjes zaten in drie blauwe afvalzakken. Dat meldt de gemeente maandag. Ze roept mensen die iets gezien hebben op om zich te melden.

undefined
16.09

Vrachtwagen met pech op A27 naar Breda

Een vrachtwagen met pech staat stil op de A27, net voorbij knooppunt Hooipolder naar Breda. De rechterrijstrook is dicht tot half zes, verkeer moet rekening houden met extra reistijd, meldt Rijkswaterstaat.

15.39

Twee gewonden bij botsing op A16

Bij het ongeluk op de A16 bij Breda zijn twee mensen gewond geraakt. Dat meldt de politie op Instagram. Verschillende betrokkenen van de aanrijding zijn meegenomen naar een veilig plek, bij de snelweg vandaan. De verwachting is dat het verkeer nog zeker tot kwart over vier vertraging heeft.

Vrachtwagen staat stil op A27 (foto: Rijkswaterstaat).
Vrachtwagen staat stil op A27 (foto: Rijkswaterstaat).
14.47

File op A16 na botsing

Op de A16 is vanuit de Belgische grens richting Rotterdam bij Breda-Noord zojuist een ongeluk gebeurd. Het is onduidelijk wat er precies aan de hand is, maar er zijn twee rijstroken gesloten, zo meldt de ANWB. Er staat op dit moment een kleine file richting Rotterdam.

14.15

Auto's botsen op elkaar

Op het kruispunt van de Groene Woud met de Klitsert in Breda zijn vanmiddag twee auto's op elkaar gebotst. Welke bestuurder geen voorrang verleende is nog niet duidelijk. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn getakeld door een bergingsbedrijf.

Foto: Perry Rovers/SQ Vision.
Foto: Perry Rovers/SQ Vision.
13.35

Opgepakt directielid op vrije voeten

Nadat een 44-jarige man uit Dordrecht zaterdagochtend overleed bij metaalbewerkingsbedrijf Ferna Services in Roosendaal, werden twee mannen opgepakt. Een van de twee, een 42-jarig lid van de directie van het bedirjf, is inmiddels weer op vrije voeten, meldt de politie maandag. Hij is nog wel verdachte. De ander, een 40-jarige man uit Roosendaal, wordt morgen voorgeleid bij de rechter.

Lees hier meer.

12.58

Piek in inbraken Veldhoven

In Veldhoven zien agenten een piek in het aantal inbraken. "Vooral in huizen", laat een wijkagente weten op Instagram. Aangezien de zomervakantie voor veel mensen is begonnen en mensen graag op vakantie gaan, geeft ze drie tips om inbraken te voorkomen:

  • Zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt (doe gordijnen geregeld open en dicht, doe lampen aan en uit en haal de brievenbus leeg. Maar niet telkens op hetzelfde tijdstip).
  • Probeer het inpakken van je auto of caravan voor de vakantie niet te zichtbaar te doen (zodat mensen niet weten dat je voor langere tijd weggaat).
  • Zorg dat je omgeving weet dat je weg bent.
Wachten op privacy instellingen...
12.23

Man brengt explosief naar politiebureau

Een man die in Uden een oud explosief had gevonden, heeft vanochtend wat opschudding veroorzaakt in het politiebureau aan de Udenseweg in Uden. De man bracht zijn vondst namelijk mee naar het bureau om te vragen of het om een echt explosief ging. Het bureau moest daarom direct ontruimd worden.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
12.02

Gesprongen waterleiding in Bergen op Zoom

Aan de Wassenaarstraat in Bergen op Zoom is een waterleiding gesprongen. De weg is daarop in beide richtingen afgesloten.

Foto: Instagram handhaving Bergen op Zoom
Foto: Instagram handhaving Bergen op Zoom
11.30

Auto vat vlam

Een auto op de Varkensmarkt in Hilvarenbeek vatte afgelopen nacht om onbekende reden vlam. De auto was geparkeerd op de oprit naast een huis. De brand veroorzaakte schade aan het raamkozijn van het huis. Door snel ingrijpen van de brandweer sloeg het vuur niet naar binnen. De politie doet onderzoek.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
11.17

Hakenkruizen op piemelbeeld

Aan de Oude Warande in Tilburg zijn meerdere hakenkruizen in een piemelbeeld gekrast. Dat meldt een opletterende Twitteraar. Het beeld bestaat ogenschijnlijk uit drie houten penissen en maakt onderdeel uit van de kunstvoorstelling 'Lustwarande'.

Wachten op privacy instellingen...
09.26

Auto vernield met explosief

Een geparkeerde auto aan de Jasmijnstraat in Bergen op Zoom vatte afgelopen nacht vlam door een brandbom. De auto is volledig verwoest. Er is niemand gewonden geraakt. Bij de ontploffing zijn er ook stukken van de auto gevlogen. Ook zijn enkele gevels van huizen vlakbij de auto zwartgeblakerd. De politie roept getuigen op zich te melden.

Lees hier meer.

08.30

Brand bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Ploegstraat in Someren heeft brand gewoed. Volgens de brandweer vatte een elektrisch apparaat vlam. Om wat voor apparaat het precies ging, is niet naar buiten gebracht. De brandweer heeft het gebouw geventileerd. Enexis was aanwezig en sloot de stroom af. Er is veel rookschade in het gebouw.

Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
06.02

Acht auto's gestolen bij bedrijf

Bij een bedrijf in Dongen zijn acht auto's gestolen. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Agenten doen onderzoek en kijken in de omgeving uit naar de gestolen auto's. Details ontbreken vooralsnog. Eerder meldde de politie dat het om zeven auto's ging.

Foto: Instagram politie Langstraat
Foto: Instagram politie Langstraat
03.43

Vondst spookauto leidt tot aanhouding

Een man is afgelopen nacht aangehouden in Tilburg, Hij had nog een aantal dagen cel tegoed. Agenten kwamen de man toevallig tegen toen ze zijn auto weg wilden halen. Die blokkeerde namelijk een poort. Het ging om een zogenoemde spookauto, die niet op naam stond. De auto is getakeld en de man is meegenomen.

Foto: Instagram wijkagenten Tilburg-centrum
Foto: Instagram wijkagenten Tilburg-centrum
01.40

Bejaarde vrouw met ei bekogeld

Een bejaarde vrouw in Someren is om halfeen 's nachts bekogeld met een ei. Waar dit gebeurde, is niet bekendgemaakt. De politie kan er niet om lachen.

Foto: Instagram politie Frans
Foto: Instagram politie Frans
00.35

Botsing auto en scooter

In Best kwamen rond middernacht een scooter en een auto met elkaar in botsing. De scooterrijder is nagekeken door ambulancepersoneel. Er was geen sprake van ernstige verwondingen.

00.52

Camper Oosterhout in vlammen op

Een camper is afgelopen nacht door brand verwoest op een parkeerplaats aan De Besterd in Oosterhout. Bewoners hoorden voorafgaand aan de brand meerdere knallen, vermoedelijk van vuurwerk. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de camper verloren ging. Niemand raakte gewond. De politie gaat uit van brandstichting.

De vlammen sloegen uit de camper in Oosterhout (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
De vlammen sloegen uit de camper in Oosterhout (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
Van de camper in Oosterhout bleef weinig over (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
Van de camper in Oosterhout bleef weinig over (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!