Ouderen die uren vermist waren, maken het goed: 'Tracker was uitgevallen'

15 juli om 11:25 • Aangepast 26 juli om 02:02
nl
De twee oudere vrouwen uit Geldrop die vrijdagavond vermist raakten en pas diep in de nacht werden teruggevonden in een bos hadden een tracker bij zich, maar die deed het niet. Dat laat een woordvoerster van zorginstelling De Paladijn, waar de twee wonen, maandagochtend weten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"De vrouwen maken het goed", vertelt de woordvoerster. "Ik heb deze ochtend nog even contact met hen gehad. We zijn blij dat ze veilig zijn thuisgekomen."

De zorginstelling waar de vrouwen wonen, kent een zogenoemd opendeurenbeleid, legt ze uit. "Bewoners kunnen dus vrij in en uit lopen." Er zijn trackers beschikbaar voor mensen die de deur uit willen. "Ook deze bewoners hadden een tracker bij zich toen zij gingen wandelen, maar die is uitgevallen", vertelt de woordvoerster. "Natuurlijk bekijken we hoe dit kon gebeuren."

Wandelen
De vrouwen, 81 en 92 jaar jaar oud, waren rond zes uur vrijdagavond vanuit hun zorginstelling in Geldrop gaan wandelen, maar kwamen niet uit zichzelf terug. Daarop werd rond kwart voor tien 's avonds de politie gewaarschuwd. Die schaalde meteen op.

LEES OOK: De zoektocht hield de hulpdiensten vrijdagavond en -nacht lange tijd bezig

Er werd een Burgernetmelding verspreid en delen van Geldrop werden door meerdere eenheden te voet, op de fiets, op de motor, met dienstauto's en met de politieheli uitgekamd, maar zonder succes. Ook plekken in Eindhoven werden bekeken, maar alle bekende locaties leverden niets op.

Foto: Instagram politie Helmond
Foto: Instagram politie Helmond

Oplettende vrouw
Rond halfdrie 's nachts leek de zoektocht op niets uit te draaien maar toen kreeg de politie ineens een melding van een vrouw die woont aan de Hulst in Geldrop. Zij had camerabeelden teruggekeken en zag dat de twee vermiste vrouwen om halftien 's avonds nog voorbij haar huis waren gelopen. Daarop werden de Urkhovenseweg en de wegen langs het Eindhovens kanaal nader bekeken.

Een van de vermiste vrouwen werd vervolgens gevonden op het paadje langs het Eindhovens kanaal. De vrouw vertelde de politie dat haar vriendin was gevallen en niet meer kon opstaan. De vrouw wilde hulp halen, maar viel ook. Een stuk verderop vonden agenten daarna de andere vrouw in de bosjes.

Zoektocht van 52,6 kilometer
De vrouwen gaven aan dat zij de weg waren kwijtgeraakt. Ambulancepersoneel keek de twee na, maar ze maakten het naar omstandigheden goed en ze hoefden niet naar het ziekenhuis.

De twee werden daarop teruggebracht naar hun verzorgingstehuis. Daar wachtten familieleden hen op. De politie legde in totaal in vijf uur 52,6 kilometer af in de zoektocht naar de vermiste vrouwen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!