Video

Opnieuw vernielingen bij sportclubs: 'Daders hebben mogelijk beperking'

15 juli om 10:45 • Aangepast 26 juli om 02:03
nl
Er is in de nacht van zondag op maandag opnieuw ingebroken en schade aangericht bij voetbalvereniging SvSSS en hockeyclub MHC in Udenhout. Donderdagnacht was het ook al raak bij de clubs. Toen werden een man en een vrouw opgepakt. De politie houdt er rekening mee dat het nu om dezelfde daders gaat.

Het tweetal dat vrijdag veel schade aanrichtte, heeft een beperking, meldt de politie maandag. “We willen daarom ook de noodzakelijke hulpverlening bij deze zaak betrekken.”

De kantinebeheerder van de hockeyclub vertelt dat het om cliënten gaat van instelling ASVZ, anderhalve kilometer verderop. Bewoners van diezelfde instelling zorgen ook voor de schoonmaak bij de hockeyclub. “Maar dat is een totaal andere woongroep", vertelt Alette van de Pol. "Die schoonmakers zijn toppertjes die altijd voor ons klaarstaan, dus dat heeft niks met elkaar te maken."

Een vrouw (35) en een man (32) uit Udenhout werden vrijdagmiddag opgepakt omdat ze die nacht grove vernielingen hadden aangericht. Ze sliepen bij de voetbalclub, gebruikten de frietpan bij hockeyclub MHC Udenhout en namen zakken vol eten en drinken mee. De hockeyclub werd voor duizenden euro’s gedupeerd door het tweetal die nacht.

"De instelling beloofde ons dat het niet nog eens zou gebeuren, maar helaas.”

Eind december werd er ook al ingebroken bij de hockeyclub. Toen volgens Alette door dezelfde twee cliënten die donderdag toesloegen. “Het is toen prima opgelost met de verzekering, dus daar valt niks over te zeggen", zegt ze. "De instelling beloofde ons toen dat het niet nog eens zou gebeuren, maar helaas.”

Ze vindt het ‘diep triest’ dat het nu al voor de tweede, of misschien zelfs voor de derde keer misgaat. “Ik denk dat daar echt wel wat mee gedaan moet worden. Want breken ze niet hier in, dan doen ze het misschien wel ergens anders. Dus dit moet echt aangepakt worden.”

De politie kan niet met honderd procent zekerheid zeggen dat het bij de inbraak zondagnacht om dezelfde daders als donderdagnacht gaat. “Maar we houden er wel rekening mee", zegt een woordvoerder. "De signalementen komen overeen. En het tweetal dat vrijdag werd opgepakt, is op dit moment zoek.”

ASVZ was maandag niet bereikbaar voor een reactie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!