Studenten TU/e op fiets naar Parijs om Lisa en Sander aan te moedigen

16 juli om 18:30 • Aangepast 26 juli om 02:02
nl
"Mijn benen kunnen nog wel wat trainingskilometers gebruiken en de remmen van mijn racefiets zijn ook aan vervanging toe," zegt Fabian Lucas Luijckx. Hij is een van de twaalf studenten van roeivereniging Thêta die eind juli op de fiets naar de Olympische Spelen in Parijs gaan. De studenten willen de toproeiers Lisa Scheenaard en Sander de Graaf aanmoedigen bij hun jacht op olympisch goud.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De twaalf 'kilometervreters' vertrekken op woensdag 31 juli om zeven uur vanuit het clubhuis van de roeivereniging in Eindhoven richting Parijs. "We zijn allemaal best wel sportief. Het idee ontstond om op de fiets naar Parijs te gaan. We hebben ook tickets voor de finales gekocht. Natuurlijk is Parijs een uitdaging, maar het is ook een mooi avontuur om samen te fietsen. Zeker nu het zo dicht bij Nederland is. We willen in drie dagen in Parijs zijn. Onderweg hebben we op twee campings slaapplaatsen geboekt."

"De fietstocht naar Parijs is voor mij een beproeving."

De conditie van Fabian kan nog wel een zetje in de rug gebruiken. "Voor mij is de tocht een beproeving. We fietsen op racefietsen en op spierkracht. Geen elektrische fietsen. Op de terugweg fietsen we in twee dagen naar Maastricht en daarna verder met de trein," blikt Fabian vooruit. De komende dagen maakt hij samen met enkele roeiers nog een paar trainingstochten van 100 kilometer.

Naast de twaalf fietsers komen er in totaal veertig leden van de roeivereniging naar Parijs. "We staan op een camping in hartje Parijs. De rest van de vereniging komt met de auto of trein naar Parijs." De fietsers hebben kaartjes voor de finale van de Holland Acht op drie augustus en enkele leden van de roeivereniging hebben een kaart voor de finale van de dubbeltwee.

"Campings kosten 40 euro per persoon en dan heb je alleen een stukje gras."

De tickets voor de sportevenementen en overnachtingen zijn prijzig. "Op de camping was het veertig euro per persoon. En dan heb je nog maar alleen een stukje gras."

Lisa Scheenaard uit Eindhoven en Sander de Graaf uit Made zijn de uithangborden van de Eindhovense roeivereniging. "Er zijn speciale oranje T-shirts gemaakt om Lisa en Sander aan te moedigen. Het zijn onze toproeiers en ze timmeren al jaren aan de weg. De Holland Acht is de meest in het oog springende wedstrijd. Ze hebben het bij de wereldbekerwedstrijden ook goed gedaan. Wij zijn trots op Lisa en Sander."

Speciale T-shirts om Lisa en Sander aan te moedigen (Foto: Fabian Lucas Luijckx)
Speciale T-shirts om Lisa en Sander aan te moedigen (Foto: Fabian Lucas Luijckx)
Holland Acht, met Sander de Graaf links met zonnebril op. (Foto: ANP, Iris van den Broek)
Holland Acht, met Sander de Graaf links met zonnebril op. (Foto: ANP, Iris van den Broek)
Lisa Scheenaard (rechts) pakt brons op Olympische Spelen.
Lisa Scheenaard (rechts) pakt brons op Olympische Spelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!