Acht auto's binnen een uur gestolen bij autobedrijf, Khaled is verbijsterd

15 juli om 16:00 • Aangepast 26 juli om 02:03
nl
Bij een autobedrijf in Dongen zijn zondagnacht acht auto's gestolen. Eigenaar Khaled Aliessa kon zijn ogen niet geloven toen hij op camerabeelden zag hoe een aantal mannen in zwarte kleding met capuchons binnen een uur de wagens van het terrein af reed.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

"Het zijn verschillende types Volkswagen, een Golf, een Polo en een T-cross en Mercedes die verdwenen zijn", vertelt de nog steeds verbijsterde Khaled. "Ik dacht dat Nederland een veilig land was", zegt de Syriër die twee jaar geleden op een achteraf bedrijventerreintje in Dongen zijn autobedrijf begon.

"Ik heb meteen de politie gebeld en die zijn nu bezig met een onderzoek, want de auto's konden een kwartier na de diefstal nog niet ver weg zijn. Elke twintig minuten gingen er twee wagens het terrein af."

"De dieven zijn professioneel te werk gegaan."

De buurman van Khaled vertelt dat op zijn camerabeelden te zien is dat er voor de diefstal al mannen op het terrein lopen. Zij maken foto's van de geparkeerde auto's en gluren ook naar binnen in de wagens. "De camera's van Khaled zijn onklaar gemaakt en een andere kant op gericht", zegt hij terwijl hij naar de beveiligingscamera's wijst.

"Mijn camera's hangen er nog. Ik heb de beelden meteen aan de politie gegeven. Zo te zien zijn de dieven professioneel te werk gegaan."

"Acht tegelijk, vind ik wel heel uitzonderlijk."

"De sleutels van sommige auto's waren in de wagens aanwezig", zegt Khaled. "Maar het terrein was afgesloten. We zijn bang dat ze misschien terugkomen. Daarom hopen we dat de politie snel iets meer weet van de daders. Dat er één auto gestolen wordt, is al erg, maar acht tegelijk vind ik wel heel uitzonderlijk."

De kentekens van de gestolen auto's zijn bij de politie bekend. "We kijken uit naar die wagens, want mogelijk worden ze gebruikt voor andere criminele activiteiten", zegt een politiewoordvoerder. Ze vraagt mensen zich te melden als ze beelden hebben van de mogelijke daders.

Foto: Instagram politie Langstraat
Foto: Instagram politie Langstraat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!