Kantoorpand Efteling ontruimd vanwege bommelding, Belg opgepakt

15 juli om 20:15 • Aangepast 26 juli om 02:01
nl
De Efteling heeft maandagmiddag het kantoorpand bij parkshow Raveleijn tijdelijk ontruimd. Het personeel moest worden geëvacueerd na een bommelding.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De medewerkers van het attractiepark hebben de ontruiming van het kantoorpand direct in gang gezet, de politie werd ingeseind. De opgetrommelde agenten hoefden uiteindelijk niet in actie te komen.

In het kantoorpand kunnen enkele honderden personeelsleden werken, maar een woordvoerder van de Efteling kon niet zeggen hoeveel mensen er in het gebouw aanwezig waren op het moment van de ontruiming.

De parkshow Raveleijn van drie uur maandagmiddag ging vanwege de ontruiming niet door. In totaal duurde het drie kwartier tot een uur totdat duidelijk werd dat het om een valse bommelding ging. In de Efteling zijn daarna verder geen maatregelen meer genomen, het park bleef al die tijd open en personeel kon weer terug naar kantoor.

De melding was gedaan vanuit België. In samenwerking met de Belgische politie is later een Belgische man aangehouden. Volgens de politie gebeurde dat vrij snel en ging het om een verwarde man die de melding deed. Of hij nog vastzit is bij de Nederlandse politie niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!