Video

Overal glas na zware explosie in straat: 'Lag te trillen in mijn bed'

16 juli om 15:15 • Aangepast 26 juli om 02:03
nl
In tuinen, op straat en op balkons: door de hele Ernst Casimirstraat in Breda vinden buurtbewoners glas. Een BMW werd er maandagnacht verwoest door een explosie. De brokstukken vlogen in het rond. "De hele buurt werd wakker van de klap, zo zwaar was die explosie."
Profielfoto van Ron VorstermansProfielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De auto die doelwit was van de explosie is volledig uitgebrand. Buurtbewoners werden wakker van de enorm harde knal. Sommige mensen zagen de dader wegrennen.

Inmiddels is duidelijk dat meerdere auto's in de straat schade hebben door de ontploffing en brand. Waaronder ook een geparkeerde Fiat, al kwam de eigenaresse daar pas dinsdagmiddag achter. Ze kijkt geschrokken om haar heen als ze haar auto aantreft. De voorkant van haar auto is gesmolten door de hitte, want de wagen stond net achter de uitgebrande auto geparkeerd.

De vrouw wilde eigenlijk in haar auto stappen om te gaan winkelen. In plaats van een dagje winkelen moet ze nu van alles gaan regelen voor haar gehavende auto. En ze is niet de enige in de straat die dinsdag is 'verrast' met autoschade.

LEES OOK: Explosie verwoest BMW, al de derde keer in korte tijd

Ook Iris staart balend voor haar uit. Haar auto stond net voor de uitgebrande auto geparkeerd. De achterkant van haar auto is voor een gedeelte zwartgeblakerd, tot haar eigen verrassing. Extra zuur: ze heeft later dinsdag haar diploma-uitreiking.

"Oh, was het een ontploffing? Ik weet van niets. Ik ben niets eens gebeld", zegt ze terwijl ze naar de beschadigde wagen kijkt.

Het raam in de tuin van een buurtbewoner.
Het raam in de tuin van een buurtbewoner.

Een van de buurtbewoners heeft een stuk glas van de auto in zijn achtertuin gevonden. Hij woont tientallen meters van de ontploffing. "Ik snap niet hoe dat glas hier is terechtgekomen", zegt hij. "Dan moet het echt een hele harde klap zijn geweest. Dat is toch niet normaal meer?"

De man is blij dat het glas geen schade heeft aangericht. "Want stel je voor dat het in mijn huiskamer terecht was gekomen. Ik ben niet bang aangelegd, maar veilig is dit natuurlijk niet. En dit is niet de eerste keer dat die auto het doelwit is."

Volgens meerdere buurtbewoners is het voor de derde keer raak bij de auto. De eerste twee keren zou het om vuurwerk zijn gegaan. Een van de buurtbewoners zegt niet te weten waarom de auto zo vaak doelwit is. Wel hoopt hij dat de politie ingrijpt.

"Dit was wel erg heftig. Ik woon hier vijftien meter vandaan en lag te trillen in mijn bed", besluit hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!