MH17: 10 jaar later, bekijk hier het verhaal van nabestaande Paul

16 juli om 20:00 • Aangepast 26 juli om 02:01
nl
17 juli 2014, de dag dat voor veel mensen alles anders werd. Woensdag is het tien jaar geleden dat vlucht MH17 werd neergeschoten boven Oost-Oekraïne. Daarbij komen 298 mensen om het leven, onder hen 50 Brabanders. In de Omroep Brabant-documentaire 'MH17: tien jaar later - Als je alles kwijt bent' blikt nabestaande Paul Marckelbach uit Nuenen terug op de vreselijke ramp.
Profielfoto van Ferenc TrikiProfielfoto van Tessel Linders
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

Paul verloor tien jaar geleden in één klap zijn hele familie. Zijn moeder Christiene (64) uit Oosterhout, zwager Antoine (43), zus Simone (41) en neefjes Quint (7) en Pijke (3) zaten in het vliegtuig.

Paul is met zijn gezin op vakantie als vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne uit de lucht wordt geschoten. Alle 298 inzittenden, onder wie ook de vijf familieleden van Paul, komen om. "Donderdag 17 juli veranderde van zonnige vakantiedag in de dag die de allerdonkerste periode inluidde. Alles werd die dag anders, alles", vertelt hij in de documentaire.

Ook bergingsofficier Hans van de Ven en DNA-expert Lex Meulenbroek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) vertellen wat de ramp de afgelopen tien jaar met hen heeft gedaan.

De documentaire is gemaakt door de journalisten Tessel Linders en Ferenc Triki, cameraman Bert Geeraets en editor Carlo van Kol.

Woensdag blikken we met meerdere verhalen uitgebreid terug op de ramp. Ook zenden we de herdenking bij het Nationaal Monument in Vijfhuizen live uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!