Diana was minuut te laat bij Vierdaagse: 'Maar ik krijg wel een medaille'

17 juli om 11:31 • Aangepast 27 juli om 02:03
nl
Diana Willart uit Roosendaal is dit jaar misschien wel de bekendste loper bij de Nijmeegse Vierdaagse. Maandag kwam ze één minuut te laat om haar startbewijs op te halen. Woedend was ze, omdat anderen die later kwamen wel nog een startbewijs kregen. Toch ging ze dinsdag van start. Onderweg en op haar telefoon krijgt ze veel reacties van deelnemers en toeschouwers. Ze heeft zelfs al een toezegging van een medeloper dat ze zijn medaille gaat krijgen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Op haar Facebook heeft Diana inmiddels al tientallen vriendschapsverzoeken, op WhatsApp is het aantal appjes niet meer te tellen en tijdens het lopen wordt ze met regelmaat herkend door mensen. Diana is in één klap een bekende Nederlander geworden.

“Er is behoorlijk wat losgekomen na al die aandacht”, vertelt ze terwijl ze woensdag halverwege is. “Ik heb zelf nog niks kunnen zien, maar volgens mij is Nederland er aardig mee bezig.”

De mooiste reactie kreeg Diana van een mededeelnemer. “Met hem raakte ik dinsdag na afloop aan de praat. Hij herkende mij en wilde een praatje maken. Hij liep al voor de zeventiende keer en ik vertelde dat dit mijn derde keer is.”

"Het enige wat ik via-via gehoord heb, is dat ik voor de komende edities in de toekomst uitgesloten kan worden."

“Later vroeg hij om mijn nummer. ‘Dan kunnen we vrijdag een biertje doen’, zei hij. Maar 's avonds kreeg ik een appje van hem zijn medaille voor mij klaar ligt. Dat vond ik heel mooi.”

Ook anderen hebben al aangeboden een medaille voor haar te gaan maken of te regelen. “Zelfs Jack van Gelder wilde al iets voor mij regelen.” Toch kreeg ze op social media ook minder leuke reacties. Zo vonden mensen dat ze maar eerder had moeten vertrekken of op zondag haar startbewijs had moeten ophalen,

“Dat doet mij niet veel", zegt de Roosendaalse daarover. 'Deze mensen kennen mijn thuissituatie niet. Ik heb een zoontje van acht. Die kan ik niet altijd ergens onderbrengen. En ik had drie uur de tijd om er te komen. Dat is normaal gesproken ruim op tijd.”

LEES OOK: Diana was één minuut te laat, maar loopt toch 'gewoon' de Vierdaagse

Vanuit de organisatie heeft ze na het debacle op maandag niks meer gehoord. “Het enige wat ik via-via gehoord heb, is dat ik voor de komende edities in de toekomst uitgesloten kan worden. Maar als dat gebeurt, dan zet ik mijn rechtsbijstand erop. Het blijft onrechtvaardig."

Voorlopig blijft ze doorlopen, ook nadat de politie aan haar vroeg waar haar bandje was dat zou moeten aantonen dat ze een officiële deelnemer is. “Ik ben gewoon doorgelopen. Het is een openbare weg en ik heb betaald.”

“Ik ben volop aan het genieten. Dit sfeertje wil je niet missen!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!