Video

Drukte bij autogarages net voor de vakantie: 'Het is een gekkenhuis'

17 juli om 18:00 • Aangepast 27 juli om 02:03
nl
De zomervakantie is al een paar weken bezig, maar daar is bij autogarages nog niks van te merken. Monteurs zijn druk met last minute reparaties, zoals kapotte airco's. En dat zorgt voor topdrukte. "Iedere minuut is goud waard."
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Het is een komen en gaan van klanten bij Autobedrijf Jan Wijnakker in Zeeland. "We hebben dubbel zoveel werk, dan dat we eigenlijk aankunnen", vertelt Tom Laurenssen, monteur bij de garage.

Veel mensen komen nog even voor de vakantie bij de garage in het dorp langs. "Het is hier altijd een zoete inval, maar dat kan nu niet. Mensen die nu zomaar langskomen, hebben pech, hoe vervelend we het ook vinden. Er is ook al personeel op vakantie. Daardoor is het nog drukker."

"Het is vooral de airco die vaak kapot is of de condensor die moet worden aangevuld", vertelt de monteur. "Net voor de vakantie naar Zuid-Frankrijk denken mensen er pas aan, maar dan is het eigenlijk al te laat."

"Zeker nu het in Nederland niet zo warm is, denken mensen er pas op het laatste moment aan."

"Zeker nu het in Nederland niet zo warm is, denken mensen er pas op het laatste moment aan", vult Wouter Struijk, van Vakgarage Struijk in Oosterhout, aan. "Andere jaren komen ze eerder door de hete zomer hier. Nu hebben mensen het minder in de gaten."

René van der Ven, eigenaar van Garage Van Der Ven in Rosmalen, repareert aan de lopende band airco's. "Er komen op dit moment iedere dag zo'n twintig telefoontjes binnen en ik kan maximaal dertig airco's per week maken."

"Veel mensenkomen op het laatste moment."

"Veel mensen komen op het laatste moment", weet de garage-eigenaar uit Rosmalen. Het werk groeit al weken tot boven zijn kunnen. "Dan gaan mensen soms gewoon zonder airco weg. Als ondernemer is dat echt een no go, dat voelt kut. Want eigenlijk wil je elke klant helpen."

Inmiddels lijkt het hoogtepunt geweest, merkt Wouter Struijk: "Het wordt langzaam wel iets rustiger, want er zijn ook al aardig wat mensen op vakantie. Dat is wel fijn."

Een apparaat om de airco mee te controleren of alles werkt (foto: Tom Berkers).
Een apparaat om de airco mee te controleren of alles werkt (foto: Tom Berkers).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.