Vrouwen aangereden door taxi die stoplicht over het hoofd ziet

17 juli om 14:18 • Aangepast 27 juli om 02:03
nl
Voor het station in Tilburg zijn woensdagmiddag twee vrouwen aangereden door een taxi. Tijdens het oversteken van de Spoorlaan naar de Stationsstraat ging het mis nadat de taxichauffeur een verkeerslicht over het hoofd zag. Een van de twee vrouwen is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Het gaat om een oudere vrouw, zegt de politie. Omdat de kermis in Tilburg bijna begint, is een van de verkeerslichten aan de Spoorlaan verplaatst. De taxichauffeur zag het stoplicht daardoor over het hoofd en reed de vrouwen aan, zegt de politie.

"De man verleende alle medewerking en baalde erg van zijn actie", laat een politiewoordvoerder weten.

Nog voordat de politie en ambulance er waren, verleende omstander Simone eerste hulp. Ze zag het ongeluk niet gebeuren, maar ze zag de twee vrouwen wel op de grond liggen. "Ik vroeg of er iemand met EHBO was, maar er was nog niemand. Toen heb ik mijn auto geparkeerd en heb ik eerste hulp verleend", vertelt ze.

Ook Simone denkt dat de oorzaak van het ongeluk waarschijnlijk komt door de aangepaste verkeerssituatie. "Door de kermis gaan de rijbanen nu de andere kant op. De situatie is dus 180 graden gedraaid. Dat kan verwarrend zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!