Video

Defecte goederentrein splitst Oisterwijk in tweeën: problemen opgelost

17 juli om 15:51 • Aangepast 27 juli om 02:02
nl
Een defecte goederentrein heeft woensdagmiddag Oisterwijk twee en een half uur lang in twee helften gesplitst. Vier van de zes overgangen gingen om kwart voor twee dicht. Prorail wist de storing rond kwart over vier uur te verhelpen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De defecte goederentrein leidde tot lange rijen auto's aan weerszijden van het spoor. Bij sommige fietsers en voetgangers raakte het geduld op. Zij staken op eigen houtje de gesloten spoorwegovergangen over.

Het verkeer dat normaal via de Heusdensebaan, Almystraat, Gasthuisstraat en Pannenschuurlaan het spoort kan oversteken, stond muurvast. Wie op een veilige manier van de ene naar de andere kant in Oisterwijk wilde, kon alleen nog gebruik maken van de spoorwegovergangen aan de Heukelomseweg en de Laarakkerweg. Dat betekende wel een omweg naar Heukelom of Haaren bij Oisterwijk.

Behalve fietsers en voetgangers, glipten ook enkele auto's langs de gesloten spoorwegbomen om naar de andere kant van het dorp te komen. Volgens een omstander was er weinig tot geen toezicht van de politie.

Paar honderd meter
Volgens een woordvoerder Prorail was er een technisch mankement aan de locomotief. De trein is samen met voornamelijk lege goederenwagons weggesleept door een andere locomotief. De goederentrein had een lengte van een paar honderd meter.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!