Ondanks 'flinke kluif' toch grote namen aan de start bij Daags na de Tour

17 juli om 18:00 • Aangepast 27 juli om 02:03
nl
Het leek even spannend te worden, maar er komt toch een aantal grote wielernamen naar Daags na de Tour in Boxmeer. Onder meer Dylan Groenewegen en Frank van den Broek zijn van de partij. Tot enige opluchting van de organisatie. "Het was even puzzelen."
Profielfoto van Kamiel Visser
Geschreven door

Normaal gesproken rijden meerdere wielrenners de dag na de slotetappe in Parijs zo’n 500 kilometer noordelijker in Boxmeer. Maar de finish is dit jaar vanwege de Olympische Spelen eenmalig in het Zuid-Franse Nice. Daardoor is de reistijd langer.

Door de Spelen past Daags na de Tour ook niet in de voorbereiding van een aantal topwielrenners. En dus was het nog maar de vraag welke renners er naar het criterium in Boxmeer zouden komen.

Toch is het nu gelukt om een aantal aansprekende namen in te vliegen voor het criterium. Groenewegen won de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk. Van den Broek blonk uit als tweede bij de eerste touretappe van Florence.

"We zijn blij dat zoveel profs bij ons willen starten."

Andere bekende namen die meedoen aan het criterium zijn Wout Poels, Mike Teunissen, Danny van Poppel, Cees Bol, Bram Welten en Elmar Reinders. Laatstgenoemde werd begin deze week vader en verliet daarom kort voor de zeventiende etappe de tour.

Pierre Hermans, voorzitter van Daags na de Tour, geeft toe dat het allemaal nog 'best een flinke kluif' was'. "De renners komen deze keer met het vliegtuig. Door de Olympische Spelen in Parijs eindigt de Tour namelijk in Nice. Het was dus even puzzelen, maar we zijn blij dat zoveel profs bij ons willen starten."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Daags na de Tour moeilijkste klus sinds jaren: 'Moeten vliegtuig regelen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!