Liveblog

112-nieuws: schoten in Asten • fietser zwaargewond

19 juli om 07:06 • Aangepast 27 juli om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.47

Schoten gelost in Asten, man gewond

Bij een vermoedelijke schietpartij in de Anjerstraat in Asten is een man gewond geraakt. Agenten vonden de man op straat met verwondingen aan zijn been. Kort daarna hielden agenten een verdachte aan in een huis.

Lees hier meer.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
21.20

Motorrijder en automobilist botsen in Drunen

Een motorrijder en een automobilist zijn frontaal op elkaar gebotst op de Eindstraat in Drunen. Dat gebeurde bij de op- en afrit naar de A59. Beide bestuurders raakten gewond. De motorrijder was er het slechtste aan toe: hij raakte zwaargewond. Ze zijn beiden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De auto raakte zwaar beschadigd: de voorruit was helemaal gebarsten en ook de zijkant raakte beschadigd. De op- en afrit was even afgesloten, maar inmiddels is die weer open. De politie doet onderzoek naar hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren.

foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
20.40

Kind met been vast tussen spaken van fiets

Op de Gebroeders de Koninglaan in Best is een kind vast komen te zitten tussen de spaken van een fiets. Dat trok veel bekijks van omwonenden. De politie wist het kind met een tang los te knippen. Het kind is voor de zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
20.28

Oudere vrouw op fiets zwaargewond in Nistelrode

Een fietser is in Nistelrode zwaargewond geraakt nadat ze geschept werd door een auto. Dat gebeurde op de kruising van de Weijen met de Dijkstraat. Volgens een correspondent bloedde ze flink aan het hoofd. Een ambulance en traumahelikopter kwamen naar de plek van het ongeluk. De vrouw is onder begeleiding van de trauma-arts naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De weg is voorlopig afgesloten.

foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
17.46

A67 dicht door ernstig ongeluk

Op de A67 is een ongeluk gebeurd met een auto en een vrachtwagen. Tussen de Belgische grens en Hapert is de weg daardoor dicht. De politie doet onderzoek en de weg blijft volgens Rijkswaterstaat voorlopig dicht. Het verkeer uit België kan omrijden via Breda.

Lees hier meer.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
14.34

Motorrijder rijdt brommerrijder aan

Aan de Moorveld in Liessel is een ongeluk gebeurd. Een brommerrijder wilde de weg oversteken, maar werd aangereden door een motorrijder. De man op de brommer is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
14.24

Twee rijstroken A2 dicht

Op de A2 van Den Bosch naar Eindhoven is een ongeluk gebeurd. Bij Boxtel-Noord is een caravan geschaard. Twee rijstroken zijn dicht. Dit leidt tot een kwartier vertraging.

14.13

Ongeluk op A16

Op de A16 bij Zevenbergschen Hoek is vanmiddag een ongeluk gebeurd, in de richting van Breda naar Rotterdam. Twee auto's en een vrachtwagen botsten op elkaar. Volgens de politie wilde de vrachtwagen invoegen naar de rechterrijstrook, maar zag de bestuurder een auto over het hoofd. De auto moest uitwijken en botste tegen de vangrails. Een andere auto werd daar vervolgens door geraakt. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Niemand raakte gewond. Twee rijstroken werden afgesloten, wat leidde tot ruim een uur vertraging. Rond kwart over twee was de weg weer vrij. De vangrail is beschadigd geraakt en wordt na de avondspits gerepareerd.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
14.12

Geen treinen door storing

Tussen Breda en Roosendaal rijden tijdelijk geen treinen. Dat komt door een seinstoring. De NS verwacht dat dit tot ongeveer vijf uur duurt.

14.08

Bestuurders trekken zich niks aan van snelheidsbeperking

Op de N277 bij Herpen geldt een snelheidsbeperking, omdat de bermen daar worden gemaaid. Volgens de politie trekken weinig automobilisten zich hier iets van aan. Een rijbewijs is in beslag genomen, omdat een bestuurder 62 kilometer per uur te hard reed. Twee andere bestuurders hebben een boete gekregen, omdat ze anderen inhaalden over een doorgetrokken streep.

12.13

Kat verstopt zich onder motorkap auto

De brandweer is vanochtend opgeroepen voor een kat die zich had verstopt onder de motorkap van een auto. Het voertuig stond geparkeerd aan de Bomenbeemd in Best. Buurtbewoners hoorden het katje miauwen en hebben de eigenaar van de auto erbij gehaald. Ze kregen het diertje niet zelf uit de auto, dus ze belden de brandweer. Die heeft het dier verjaagd met een stok en lucht.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
11.36

Gereedschap gestolen bij kapper

Inbrekers hebben afgelopen nacht toegeslagen bij kapsalon Refine Hair in Den Bosch. In een pand aan de Sint Teunislaan wordt al weken verbouwd, omdat de kapsalon daar een nieuwe locatie wil openen. Maar donderdagochtend bleek dat al het gereedschap was gestolen. De schade loopt op tot zo'n dertigduizend euro, schat de eigenaresse van de kapsalon.

Hier lees je wat de eigenaresse vertelde over de diefstal

08.53

Auto wordt gelanceerd

Een bestuurster is donderdagochtend met haar auto op de kop in de berm beland langs de Gestelseweg in Den Bosch. Ze botste met haar auto tegen een verzinkbare piramide, waardoor het voertuig tientallen meters werd gelanceerd.

De bestuurster botste tegen een verzinkbare piramide (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
De bestuurster botste tegen een verzinkbare piramide (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
05.45

Ossenaar aangehouden voor bedreiging

Een 54-jarige man uit Oss is gisteren aangehouden voor bedreiging en belediging nadat de bromfiets van zijn zoon in beslag werd genomen. Dat meldt de verkeerspolitie Oost-Brabant.

De zoon werd voor de vierde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs, daarom werd de bromfiets ingenomen. De vader probeerde dat te voorkomen, schold collega's vanuit zijn auto uit en bedreigde ook een van de motoragenten met de dood.

Hier lees je waar de man is aangehouden.

03.00

Twee vrouwen gewond bij ongeluk, auto blijft toeteren

Twee vrouwen zijn afgelopen nacht gewond geraakt nadat ze met hun auto achterop een bestelbus reden op de A270 bij Nuenen. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Een van die vrouwen liep een open botbreuk op. Twee andere inzittenden kwamen met de schrik vrij. Dat gold ook voor twee inzittenden van de bestelbus.

Door de klap van het ongeluk bleef de claxon van de auto maar toeteren, dat zorgde voor veel herrie.

Lees hier verder hoe de claxon uiteindelijk werd uitgeschakeld.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
23.45

Harde knal zorgt voor brand maar blijkt geen explosief

Bij een huis aan de Stationsstraat in Helmond is vannacht iets voor middernacht brand ontstaan nadat er een harde knal te horen was. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust. Politie zette de omgeving af voor onderzoek en schakelde een explosievenexpert in, om uit te zoeken waardoor de brand was ontstaan.

Ook de Explosieven Opruimingsdienst uit Soesterberg werd erbij gehaald.

Lees hier verder wat uiteindelijk de harde knal veroorzaakte.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!