Zorgverzekeraars al tijd bezig met onderzoek naar fraude door Co-Med

17 juli om 21:47 • Aangepast 27 juli om 02:02
nl
De zorgverzekeraars doen onderzoek naar mogelijke fraude bij de inmiddels failliete commerciële huisartsenketen Co-Med. Dat onderzoek begon enkele maanden geleden en loopt nog. Een woordvoerder van CZ in Tilburg, dat als grootste verzekeraar de afhandeling van de keten coördineert, bevestigt dit na berichtgeving van EenVandaag.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Volgens CZ waren er signalen van fraude door Co-Med en is het onderzoek daarom gestart. "Co-Med heeft hieraan onvoldoende medewerking verleend en het onderzoek is daarom nog niet afgerond", aldus de woordvoerder van de zorgverzekeraar.

Het tv-programma EenVandaag meldt dat Co-Med mogelijk veel foutieve declaraties heeft ingediend bij de verzekeraars. CZ wil daar niets over zeggen, omdat het onderzoek nog loopt.

De verzekeraar wil ook niet ingaan op de mogelijke gevolgen, maar zegt wel: "In het algemeen geldt dat als er na een onderzoek fraude wordt vastgesteld, er aangifte wordt gedaan bij het Openbaar Ministerie en de bevindingen ook worden gedeeld".

LEES OOK: Het is nu echt voorbij voor Co-Med: huisartsenketen is failliet verklaard

Sinds Co-Med eind juni haar deuren heeft gesloten, zitten duizenden Brabanders zonder huisarts. Zij moeten nu op zoek naar een andere praktijk waar ze zich als patiënt kunnen aanmelden.

Co-Med kocht in het hele land praktijken op, vooral van huisartsen die met pensioen wilden en geen opvolger hadden. Volgens critici probeerde het bedrijf daarna alleen maar zo veel mogelijk geld te verdienen. Co-Med liet waarnemers werken op plekken van vaste huisartsen en sommige patiënten konden alleen nog maar voor spoedzorg terecht. De inspectie concludeerde dat de praktijken niet goed bereikbaar zijn en er te weinige kundige medewerkers beschikbaar zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!