Video

Man wil huis in brand steken, Kenji ziet dit en blust met vader het vuur

19 juli om 06:30 • Aangepast 31 juli om 02:07
nl
Er is donderdagnacht geprobeerd een huis aan de Lassusstraat in Eindhoven in brand te steken. Een man gooide volgens de politie flessen met brandbare vloeistof tegen het huis en stichtte daarna brand.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De politie vermoedt dat er sprake is van een ruzie in de relatiesfeer. De bewoners van het huis waren niet thuis toen de brand gesticht werd. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

'Ik riep: hé, blijf eens staan!'
Kenji van de Ree (15) was in de buurt aan het voetballen toen hij ineens vuur zag. Vanuit zijn voortuin kijkt hij uit op het huis waar het gebeurde. "Ik dacht: huh, zijn dat echt vlammen? Toen zag ik die man weglopen. Ik riep: hé, blijf eens staan! Maar toen begon hij keihard te rennen."

Samen met zijn vader twijfelde Kenji geen moment en besloten ze samen het vuur te blussen. "Wij gooiden de fles lampenolie aan de kant en probeerden met handdoeken de vlammen te doven. Toen zagen we dat het ook binnen begon te branden, heb ik de ruit naast de voordeur ingegooid en zijn we met de tuinslang gaan blussen. Toen de brandweer en de politie aankwamen, was alles eigenlijk al geblust."

Mama jarig
Een heldendaad. De dag erna wordt Kenji bestookt met complimentjes, omdat hij zo snel en adequaat gehandeld heeft. “Ja, dat vind ik wel leuk. Dat je dan toch iets goeds hebt gedaan, dat is leuk om te horen. Maar het was eigenlijk de verjaardag van mijn moeder”, lacht hij. “Die had zich volgens mij een gezellig avondje op de bank voorgesteld. Maar dat liep toch anders.”

De bewoners van het huis kent hij niet. “Het is een huurhuis, met wisselende bewoners”, vertelt Kenji. “Maar hier in de buurt is het altijd wel raak. Veel ruzies.”

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

Zwarte kleren
De politie is op zoek naar de verdachte. Hij droeg op het moment van de brandstichting zwarte kleren. Meer details zijn vooralsnog niet bekendgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!