Wereldwijde computerstoring treft ook gemeente Altena

19 juli om 11:40 • Aangepast 31 juli om 02:04
nl
De gemeente Altena is vrijdag telefonisch niet bereikbaar 'door wereldwijde problemen bij een computerstoring', zo geeft ze aan. Altena is de eerste gemeente in Nederland die meldt last te hebben van de problemen met Windows.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Mensen die de gemeente Altena willen bereiken, kunnen een noodnummer bellen of een mail naar een algemeen mailadres sturen. Eerder zei onder meer Eindhoven dat de gemeente niet getroffen is.

Storing treft de hele wereld
In Nederland en in de rest van de wereld worden door internationale media computerstoringen gemeld. Dat heeft te maken met problemen bij het cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike. Meerdere internationale vluchten moeten bijvoorbeeld aan de grond blijven door de storing.

LEES OOK: Wereldwijde computerstoring: Eindhoven Airport getroffen, ziekenhuizen niet

Verschillende bedrijven en instanties melden problemen in Nederland. Door een storing op Eindhoven Airport moet alle ruimbagage handmatig worden ingecheckt. Ook passagiers die niet online zijn ingecheckt, moeten handmatig inchecken. Alle vluchten zijn getroffen door de storing.

Landelijk stapelen de problemen zich op. Zo ziet de KLM zich genoodzaakt om 'de operatie grotendeels te staken', lukt het de klantenservice van het UWV niet om dossiers te openen van mensen met een uitkering, ligt in Utrecht een deel van het busverkeer plat en hebben sommige ziekenhuizen operaties moeten uitstellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!