Video

Gratis in alle kermisattracties is een welkom cadeau voor Veerle en Sem

20 juli om 08:00 • Aangepast 31 juli om 02:05
nl
Woensdag schreeuwden moeder Ramona, Sem en Veerle nog heel Nuland bij elkaar van geluk, op de Tilburgse kermis doen ze hetzelfde kunstje nog eens. Omroep Brabant verraste Ramona gezin met de Gouden Kermispas voor haar kinderen, waarmee ze gratis in alle attracties mochten op de openingsdag van de Tilburgse Kermis.
Profielfoto van Rens KnapenProfielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Naar de kermis gaan is best een opgave voor het gezin. Sem (12) en Veerle (14) zijn ziek, maar ze proberen alles uit het leven te halen. “Van Sem weten we sinds een paar jaar dat hij niet beter wordt. Bij Veerle is het nog afwachten wat de toekomst brengt.”, vertelt moeder Ramona. Veerle heeft epilepsie en een functionele neurologische stoornis, FNS. Haar gezondheid gaat soms plots hard achteruit.

“Ik heb er altijd wel een beetje angst voor, dat ze buiten de deur ineens een uitval krijgt en een rolstoel in moet of niet meer kan praten”, vertelt Ramona. “Maar als ik haar blije gezicht zie, doet me dat zoveel goeds als moeder. Ik vind het heerlijk om te zien dat mijn kinderen gewoon met de maatschappij mee kunnen, ook al moet je alles aanpassen.”

Soms vindt ze het heel moeilijk, maar Ramona houdt steevast vol: “We gaan gewoon door, wat er ook gebeurt. ‘Ik zet je dan wel in de attracties', zeg ik tegen ze. Ik ontneem mijn kinderen niks.”

Bekijk hier hoe Ramona en haar kinderen genieten van de openingsdag van de Tilburgse Kermis:

Veerle is een echte kermisfanaat, de kermis in Den Bosch en Oss zijn dan ook vaak bezocht. De Tilburgse Kermis hebben de kinderen nog nooit gezien. Tot vandaag dan. Op de vraag wat haar favoriete attractie is, hoeft Veerle niet lang na te denken: “De breakdance! Omdat ‘ie heel vaak rondjes draait en hij gaat lekker snel!”

’t Brabants Buske op de kermis

Tijdens de Tilburgse kermis kan je ’t Buske op pad sturen, over de kermis. Wil jij gillen in een attractie met Hannelore? Of heb je een mooi verhaal dat je wilt delen met Michiel? Stuur dan een mailtje naar: [email protected] of stuur een berichtje via Facebook of Instagram.

't Kermis Buske zie je elke dag vanaf 17.40 uur (daarna ieder uur herhaald) van maandag 22 juli t/m vrijdag 26 juli. ’t Buske vind je bij het reuzenrad, kom je gezellig langs?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!