Man verliest mobieltje op de A2, wandelt de snelweg over om te gaan zoeken

20 juli om 18:50 • Aangepast 31 juli om 02:06
nl
Liever je mobieltje kwijt zijn óf je leven ervoor wagen? Een motorrijder die zaterdagmiddag op de A2 bij Eindhoven reed, koos voor het laatste. Hij verloor tijdens het rijden zijn telefoon en vond het een goed idee om die op de snelweg en langs de middenberm te gaan zoeken.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De man zette zijn motor op de vluchtstrook en stak de snelweg over richting de middenberm van de snelweg. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag het voor zijn ogen gebeuren. “Hij reed toevallig op de A2 en zag de man oversteken”, vertelt woordvoerder Bart Faber.

De weginspecteur zette meteen zijn auto aan de kant en wenkte dat de man van de snelweg af moest gaan. Vervolgens belde hij de politie. Ondertussen zocht de man in het gras tussen de vangrail zijn mobiel. “Volgens mij heeft hij die ook gevonden”, vertelt Bart. “Maar dit is natuurlijk levensgevaarlijk. Op plekken waar mensen zo hard rijden moet je dat nooit doen.”

De motorrijder, die overigens in een korte broek en T-shirt op de motor zat, heeft een waarschuwing gehad van de politie. Of hij ook zijn telefoon tijdens het rijden gebruikte, is niet duidelijk. “Gelukkig is het goed afgelopen, maar dit had ook heel anders kunnen zijn”, besluit Bart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!