Video

Kamers van bewoners in verzorgingshuis overstroomd: 'Nog nooit meegemaakt'

21 juli om 11:02 • Aangepast 31 juli om 02:05
nl
Bij verzorgingshuis Merefelt in Veldhoven stond de benedenverdieping zaterdagnacht blank door de hevige regenval. "Het water stroomde vanaf de straat gewoon naar binnen. Dit hebben we nog nooit meegemaakt", vertelt een zorgmedewerkster zondagochtend.
Profielfoto van Ron VorstermansProfielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Inmiddels is het grotendeels droog in het gebouw. Her en der ligt nog water. Zo is het restaurant nog gesloten omdat het daar nog niet helemaal droog is. Ook kamers van bewoners liepen onder door de regenval. Die zijn inmiddels wel weer droog.

Volgens medewerkers heeft het water verder niet tot grote problemen geleid. Er werd een noodprotocol opgestart, wat onder meer inhoudt dat er extra personeel is opgetrommeld om te komen helpen.

LEES OOK: Flinke buien leiden tot ondergelopen straten, sportschool staat blank

Regen
Door de flinke regen en onweer van zaterdagnacht boven onze provincie stonden op veel plekken straten blank. Zo werden wegen in Veldhoven afgesloten voor verkeer, door het vele water.

Meerdere straten in Veldhoven, zoals de Abdijlaan en de Dorpstraat stonden volledig onder water. Op de Kempenbaan bij ASML liep het water wel dertig centimeter over het asfalt. Ook bij een sportschool in Veldhoven stroomde het water naar binnen.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!