Video

Diana woest nadat vandalen taakstraf krijgen: ‘De bank zit nog vol glas’

21 juli om 20:00 • Aangepast 31 juli om 02:05
nl
Tachtig uur taakstraf en een kleine schadevergoeding. Dat is de straf voor de daders die het huis en twee auto’s van de familie Sewgolam uit Etten-Leur helemaal kort en klein sloegen. Onbegrijpelijk, vindt moeder Diana. Sinds de uitspraak van de rechter is ze nog meer van slag dan daarvoor. “Het rechtssysteem is hier tien keer niks”, zegt ze verdrietig.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Sinds augustus 2022 staat het leven van Diana en haar gezin op zijn kop. Een groep jongens ging helemaal los in hun huis en op twee auto’s. Met stokken, stenen, een ijzeren staaf en een hakbijl sloegen ze alles kort en klein. Diana was op dat moment thuis en stond doodsangsten uit.

Twee jaar lang leefde het gezin naar de rechtszaak toe. In de rechtbank vertelde een van de verdachten dinsdag dat de aanval op het huis 'een uit de hand gelopen actie was, die niet had mogen gebeuren'. De tweede verdachte bekende dat hij vooraf nauwelijks over de gevolgen had nagedacht en dat het ‘gewoon niet slim’ was.

"Nu moet ik het uit eigen zak gaan betalen, dat klopt toch niet?!”

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 210 uur taakstraf en vergoeding van alle kosten. Volgens het gezin zo’n dertigduizend euro. Maar de daders kregen slechts taakstraffen van 80 en 60 uur opgelegd. Bovendien hoeven ze maar een deel van de kosten te betalen. Zo krijgt het gezin niet meer dan de dagwaarde voor bijvoorbeeld de tv en het bankstel en moeten ze het huis deels zelf opknappen.

“De rechter is van mening dat we het laminaat, de tv en de bank nog kunnen gebruiken”, reageert Diana. “Maar alles is beschadigd. Ons bankstel zit nog steeds vol met glas, daar kan je niet op zitten.”

Ze is diep teleurgesteld. “Ik had echt gehoopt dat ze een goede straf zouden krijgen en dat alle kosten terugbetaald zouden worden. Het geld hoeven ze me niet te geven, maar maak alles zoals het was. Nu moet ik het uit eigen zak gaan betalen, dat klopt toch niet?!”

Diana zou graag in hoger beroep gaan tegen de uitspraak, maar in strafzaken gaat het OM daarover. “Ik ga nog eens met mijn advocaat overleggen of dat mogelijk is”, zegt ze. “Ik wil gewoon gerechtigdheid."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Diana is sinds de aanval altijd bang in haar eigen huis

De zoon des huizes kende de daders, dit ging er aan de aanval vooraf

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!