Van Gerwen grijpt naast nieuwe titel en gaat nu onder het mes

22 juli om 08:00 • Aangepast 31 juli om 02:06
nl
Michael van Gerwen heeft de finale van het World Matchplay, een van de belangrijkste toernooien van de dartsbond PDC, in het Engelse Blackpool zondagavond verloren. De Vlijmenaar moest zijn meerdere erkennen in de Britse wereldkampioen Luke Humphries. Maandag gaat de darter opnieuw onder het mes. Hij ondergaat een operatie aan zijn gebit.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Van Gerwen nam aan het begin van de wedstrijd zondagavond een 3-2 voorsprong, maar na de eerste break ging de Engelsman erop en erover. Hij won vier legs op rij en kwam zo op een 6-3 voorsprong.

Michael van Gerwen in actie op het  World Matchplay (foto: PDC).
Michael van Gerwen in actie op het World Matchplay (foto: PDC).

Twaalfdarter
Dat liet de Vlijmenaar niet op zich zitten. Hij knokte zich terug in de wedstrijd en kwam - mede dankzij een twaalfdarter en een 110-finish - terug tot 12-12, maar daarna liep Humphries opnieuw weg. Een knappe twaalfdarter met een 131-uitgooi bezorgde de Engelsman een 16-13. voorsprong.

Dat leek de beslissing, maar 'Mighty Mike' wist nog knap terug te komen tot 16-15 via onder meer een imponerende 160-finish.

Het publiek in Blackpool genoot van de finale (foto: PDC).
Het publiek in Blackpool genoot van de finale (foto: PDC).

Fluiter
Een nieuwe break van Humphries, waarbij Van Gerwen op het moment van uitgooien werd gehinderd door een fluiter vanuit de zaal, was echter de definitieve nekslag voor de Vlijmenaar. Met een 100-finish besliste Humphries het duel: 18-15.

"Ik begon de wedstrijd niet echt goed", analyseerde Van Gerwen, die maandag een nieuwe ingreep aan zijn gebit ondergaat, na afloop. "Toch had ik kansen om op een 6-4 voorsprong te komen. Volgens mij was ik richting het einde van de wedstrijd wel de betere speler. Maar als je daarvan niet profiteert, is het een pijnlijk spelletje. Je moet altijd in de spiegel kijken, ik weet dat ik fouten heb gemaakt. Natuurlijk is Luke een geweldige darter, we weten wat hij kan, maar volgens mij had er meer voor mij in gezeten."

'Sterker en gezonder terugkomen'
Na de wedstrijd ging de focus van Van Gerwen op zijn nieuwe gebitsoperatie. Omdat de onder- en bovenkaak van Van Gerwen niet goed ten opzichte van elkaar stonden, werd hij vorig jaar ook al geopereerd. Dit om problemen in de toekomst te voorkomen.

Deze maandag worden zijn beide kaken gebroken. Vervolgens krijgt hij een beugel. De darter uit Vlijmen houdt er rekening mee dat hij wel een paar weken pijn aan de ingreep zal overhouden. "Maar ik kijk ernaar uit om sterker en gezonder terug te komen."

DIT VIND JE VAST OOK BOEIEND:

Na zijn vorige gebitsoperatie won 'MVG' meteen een toernooi

Michael van Gerwen had kansen het duel te kantelen, maar pakte die niet (foto: PDC).
Michael van Gerwen had kansen het duel te kantelen, maar pakte die niet (foto: PDC).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!