Huizen duurder dan een jaar geleden, vooral appartementen in trek

22 juli om 11:30 • Aangepast 31 juli om 02:05
nl
De prijs van koopwoningen is ook in het tweede kwartaal van 2024 gestegen. Gemiddeld kost een huis in onze provincie nu 8,2 procent meer dan een jaar geleden in dezelfde periode. Dat is net iets onder het gemiddelde; in Nederland zijn huizen gemiddeld 8,5 procent duurder geworden.
Profielfoto van Rens Knapen
Geschreven door

Ondanks dat de prijs is gestegen, is deze stijging in Brabant minder groot dan in veel andere provincies. Zo steeg de huizenprijs in Utrecht met meer dan 12 procent. In Zeeland bewoog de prijs het minst. De prijs van huizen daar steeg slechts vijf procent ten opzichte van een jaar geleden.

Klik op de staven om de exacte percentages te zien:

Wachten op privacy instellingen...

Er werden er in Brabant minder huizen verkocht dan in de meeste provincies. In het tweede kwartaal werden er 3,5 procent meer woningen verkocht dan vorig jaar. In Drenthe is dit percentage hetzelfde. De huizenmarkt in Flevoland is minder actief geweest; hier werden 2,2 procent minder huizen verkocht.

Klik op de provincies om de exacte percentages te zien:

Wachten op privacy instellingen...

Alle soorten huizen zijn in prijs gestegen, maar de prijs van vrijstaande woningen steeg het minst (5,5 procent). Appartementen zijn in heel Nederland erg in trek geweest. Er zijn het afgelopen kwartaal ruim 26 procent meer appartementen verkocht. Ook het aantal verkochte vrijstaande woningen is met iets meer dan tien procent gestegen. Hoek- en tussenwoningen namen af in populariteit, deze werden beide ruim twee procent minder verkocht dan vorig jaar.

Klik op de staven om de exacte percentages te zien:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!