Eigenaresse ontsnapte serval is met vakantie, maar komt snel weer terug

22 juli om 22:00 • Aangepast 31 juli om 02:06
nl
De eigenaresse van de ontsnapte serval in Helmond is op vakantie in Griekenland, maar komt volgens haar familie snel weer terug naar huis. En dan is het beest ook zo weer gevonden, zegt een neef: “Als Mufasa de stem van Sabrina hoort, dan komt hij meteen weer naar huis. Ze komt dinsdag weer terug van vakantie.”
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

De serval met de naam Mufasa ontsnapte vrijdag in de Helmondse wijk Houtsdonk. De politie verstuurde die nacht een Burgernetmelding naar alle telefoons in Helmond. Daarin werd opgeroepen honden en katten binnen of aangelijnd te houden. Het dier kan namelijk gevaarlijk zijn. De serval is vermoedelijk door een raam uit de woning, waar ook Sabrina woont, ontsnapt.

“Ook als ze de achterdeur openzet, loopt hij gewoon weer naar binnen.”

Volgens de familie van de eigenaresse is de paniek overdreven. “Ook als ze de achterdeur openzet, loopt hij gewoon weer naar binnen”, vertelt een neef aan De Telegraaf. Ook Betty Hagebeek (63), voorzitter van de Savannah Kat Vereniging Nederland in Fijnaart, is het daar mee eens: "Ze zijn helemaal niet gevaarlijk."

LEES OOK: Betty (63) is al jaren baasje van serval Akono: 'Een kat met hondentrekjes'

Het is niet voor het eerst dat de Helmondse wijk op zijn kop staat vanwege een ontsnapte serval. Ook in het najaar van 2023 werd een soortgelijke melding verstuurd. Het duurde toen dagen voordat de katachtige werd gevangen. Volgens de politie was dat waarschijnlijk ook Mufasa.

Begin juni ging er in Tilburg ook een serval vandoor, in de buurt van de Bundersestraat. Dit dier werd korte tijd later weer teruggevonden.

De serval staat sinds kort op de lijst van verboden huisdieren in Nederland. Er geldt wel een overgangstermijn. Wie voor 1 januari 2024 zo'n dier al in huis had, mag het gewoon houden totdat het doodgaat.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Serval loopt los in woonwijk: dit is hoe gevaarlijk het dier kan zijn

Politie waarschuwt voor ontsnapte serval: 'Houd huisdieren binnen'

Tijgerkat ontsnapt uit huis in Helmond: 'Probeer hem niet zelf te vangen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!